• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.01.2024

20:00

Ove zdrave grickalice garantuju mršavljenje! Počnite da ih jedete što pre

Shutterstock

Zdravlje

Ove zdrave grickalice garantuju mršavljenje! Počnite da ih jedete što pre

Podeli vest

Istraživanja su dokazala da grickanje badema pomaže u gubitku kilograma.

Doktorka i profesorka nauke o ishrani Sara Beri otkrila je koju namirnicu možemo da grickamo da bismo smršali i smanjili želju za hranom.

Naime, studija sprovedena na King's koledžu u Londonu pokazala je da je praćenje zdravog načina života tokom 18 nedelja rezultiralo manjim strukom, nižim krvnim pritiskom i poboljšanjem masti u krvi.

Doktorka Beri je otkrila da je konzumiranje badema igralo veoma važnu ulogu u ovom istraživanju.

- Zdrav obrok će uvek biti dobar za vas, ali rezultati studije pokazuju da ljudi poništavaju prednosti hranljivih obroka jedući nezdrave grickalice poput čipsa i keksa. Tako da će zamena zdravijim grickalicama biti od koristi našem telu - objašnjava ona. 

Foto: Shutterstock

 

 

Šaka badema sadrži zdrava vlakna i masti, i iako su bogati mastima, ne apsorbuju se na isti način kao druga hrana bogata mastima.

Beri je objasnila da su istraživanja pokazala da se prilikom jedenja badema oko 30 odsto kalorija izluči zbog takozvane strukture badema, tako da su odlična užina.

Ipak, važno je ne preterivati da ne ni došlo do stomačnih problema. 

Profesor genetske epidemiologije na Kraljevskom koledžu u Londonu, koji je vodio ovo istraživanje, Tim Spektor, takođe je upozorio na štetu koju ultra-obrađena hrana pravi našem organizmu, a to uključuje višak kilograma.

Hrana se obično klasifikuje kao ultra-obrađena ako sadrži pet ili više sastojaka koji se ne smatraju sastojcima za kuvanje. Ovo uključuje zaslađivače, boje, konzervanse i emulgatore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija