• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.02.2024

13:10

Koristila je Ozempik za mršavljenje, a onda je krenuo pakao! Duplirala je kilažu, a to je bio samo početak!

Instagram/printscreen

Zdravlje

Koristila je Ozempik za mršavljenje, a onda je krenuo pakao! Duplirala je kilažu, a to je bio samo početak!

Podeli vest

Nakon što je prestala da koristi lek, počela je da se oseća loše, usledilo je i prejedanje, a samim tim i dupliranje kilaže.

Plus sajz manekenka, Remi Bader (27) jedna je od onih kojima je popularni lek za dijabetičare, Ozempik, napravio pakao od života. Zapravo, nakon što je prestala da ga koristi iskusila je jezive nus pojave. 

Ona je o svom iskustvu govorila u jednom podkastu, kada je voditeljki Amandi Hirš istakla koliko je nervira što je lek postao toliko popularan, pošto je njoj prethodno prepisan za "stvarne zdravstvene probleme".

"Ozempik" je lek na recept, koji je odobrila američka Administracija za hranu i lekove (FDA), dobija se injekcijom u butinu, stomak ili ruku, koji se obično koristi za smanjenje šećera u krvi kod ljudi sa dijabetesom tipa 2. Semaglutid stimuliše proizvodnju insulina i takođe cilja na delove mozga koji regulišu apetit, prema FDA.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remi Jo (@remibader)

 

Kako je otkrila, Remi je lekar preporučio da proba "Ozempik" 2020. godine, jer je ona imala preddijabetes, insulinsku rezistenciju i dobijala je na težini.

Međutim, stvari su na kraju eskalirale, jer se situacija sa njenim prejedanjem samo pogoršala, nakon što je prestala da uzima ovaj lek.

- Rekli su da mi ovo treba. I imala sam pomešana osećanja - kazala je Remi o trenutku kad joj je prepisan Ozempik. Nakon nekoliko meseci, prestala je da ga uzima i počela da se oseća loše.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remi Jo (@remibader)

 

- Posetila sam doktora i on joj je rekao je razlog tome 100 posto to što sam koristila Ozempik. On me je naveo da mislim da nisam bila dugo gladna i izgubila sam malo na težini. Nisam želela da budem na leku dugoročno. Pretpostavila sam da ću, kada prestanem da ga pijem, ponovo morati da gladujem. I jesam, moja glad je postala mnogo gora. I za to krivim Ozempik.

Remi je istakla i da je "dobila dvaput više na težini", nakon što je prestala da uzima lek i misli da bi zaista trebalo da ga piju samo oni koji imaju dijabetes.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija