• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2024

19:00

4 navike fit ljudi! Evo zbog čega treba da idete na spavanje pre ponoći

Shutterstock

Zdravlje

4 navike fit ljudi! Evo zbog čega treba da idete na spavanje pre ponoći

Podeli vest

Ako želite da budete zdravi i u formi, to sigurno nećete postići ako ne vodite računa o svojim navikama.

To se ne odnosi na preterano brojenje kalorija i gladovanje, već na male promene koje mogu vrlo brzo da vam donesu rezultate. Postoje oni ljudi koji važe za fit osobe, koji su usvojili zdrave navike i svoj život doveli u ravnotežu. Pogledajte šta je to što bi trebalo da usvojite kako biste svom organizmu obezbedili energiju i snagu.

Kuvajte dan ranije

Ako želite da se hranite zdravo, važno je da dan pre isplanirate šta ćete jesti i pripremite jelo unapred. Na taj način ćete svesno birati zdrave namirnice i pripremićete kvalitetan obrok i nećete posrnuti za nezdravim grickalicama. Stručnjaci preporučuju i da pijete što više vode.

Kreativno vreme

Ako želite da budete fit i u formi, nije dobro da nakon posla samo lenčarite jer ćete previše razmišljati o hrani. Kvalitetno ispunite svoje vreme: svirajte, čitajte, idite u prirodu ili radite bilo šta što vas opušta.

Foto: Shutterstock

 

 

Ne vežbajte svaki dan

Dani odmora jednako su važni kao i dani kada vežbate jer tada se mišići odmaraju i formiraju. Ako vežbate svaki dan, dosadiće vam, i vaši mišići vas neće štedeti, pa ćete brzo odustati od te zdrave navike.

Više sna

Ako ne spavate redovno, vaše zdravlje i kilogrami će patiti. Istraživanja su pokazala da ako smo neispavani, veća je šansa da ćemo posegnuti za visokokaloričnom hranom i manje verovatno je da ćemo skupiti motivaciju i otići u teretanu. Stručnjaci kažu da treba da spavate minimum osam sati i idite na spavanje pre ponoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija