• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2024

22:00

Išla je u WC i do 30 puta dnevno! Mislila da je od hrane, a onda je usledila strašna dijagnoza!

Shutterstock

Zdravlje

Išla je u WC i do 30 puta dnevno! Mislila da je od hrane, a onda je usledila strašna dijagnoza!

Podeli vest

Matilda Krom, mlada žena iz Mančestera, prošla je kroz tešku borbu s Kronovom bolešću, što je rezultiralo dramatičnim promenama u njenom životu.

Matilda Krom (24) suočila se s Kronovom bolešću, a njeni simptomi su isprva delovali uobičajeno. Sve je počelo s nadutošću i gasovima kada je imala 14 godina, a prvi problemi su se pojavili tokom odmora u Italiji.

S obzirom na to da je bila na odmoru, pretpostavila je da je nadutost posledica bogate italijanske kuhinje. Međutim, kako su se tegobe nastavile i po povratku kući, odlučila je da poseti lekara, ali su dijagnoze bile neodređene - lekari su smatrali da je reč o menstrualnim bolovima ili sindromu iritabilnog creva.

Krv u stolici je uplašila

Situacija se nije promenila sve dok Matilda nije primetila krv u stolici, što ju je uplašilo i ukazalo na ozbiljniji problem. Njeno zdravstveno stanje je ubrzo postalo toliko loše da je ispite morala polagati iz kreveta u svom domu u Mančesteru, dok je profesor bio pored nje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matilda (@matilda.crome)

Matilda je u tom periodu izgubila 38 kilograma i gotovo izgubila život zbog sepse koja je nastala kao posledica infekcije. Novi lekovi su joj pomogli da se oporavi, a u oktobru 2023. odlučila je da ispuni svoj san i kupila je kombi, kojim je krenula na avanturu. Posetila je Španiju i Maroko, a kući se vratila u februaru 2024. Nakon povratka, Matilda je bila podvrgnuta operaciji uklanjanja debelog creva i spajanja tankog creva s rektumom, te se sada nada da će uskoro ponovo putovati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matilda (@matilda.crome)

Zbog zdravstvenih problema, Matilda trenutno nije u mogućnosti da radi, ali se prisetila perioda kada joj je bilo najteže.

- Odlazila sam u toalet i do 30 puta dnevno. Kada sam primetila krv u stolici, pomislila sam da imam rak i da ću umreti. Stalno su mi govorili da je sve to u mojoj glavi. Kada sam konačno dobila dijagnozu, zaplakala sam od olakšanja. Tokom oporavka sam otkrila penjanje i odmah se zaljubila u taj sport. Penjanje je bilo ključni deo mog oporavka - rekla je Matilda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija