• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

21.08.2019

17:06

STVARAJU ETNIČKI ČISTU HRVATSKU! Linta: Još jedan dokaz da je HDZ naslednik ustaškog pokreta!

Balkan

STVARAJU ETNIČKI ČISTU HRVATSKU! Linta: Još jedan dokaz da je HDZ naslednik ustaškog pokreta!

Podeli vest

Pronalazak portreta i fotografije ustaškog poglavnika Ante Pavelića u vili bivšeg hrvatskog ministra i visokog funkcionera HDZ-a Lovre Kuščevića, jedan je u nizu dokaza da je HDZ direktan naslednik ustaškog pokreta, ocenio je danas predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta

On je istakao da je bivši hrvatski predsednik Franjo Tuđman još na saboru HDZ-a u februaru 1990. godine u Zagrebu otvoreno rekao da je genocidna Nezavisna Država Hrvatska bila izraz istorijskih težnji hrvatskog naroda za svojom državom.

- HDZ je stranka čiji je cilj bio da završi posao koji je započeo ustaški režim na čelu sa Antom Pavelićem, to jest, da reši srpsko pitanje ognjem i mačem i da stvori etnički čistu "veliku Hrvatsku" - naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je ukazao da je HDZ "realizovao delom projekat ustaškog pokreta", jer je sa područja današnje Hrvatske proterano više od 500.000 Srba, više od 7.000 ubijeno, a srpska imovina se od 1990. godine sistematski pljačka, otima i uništava.

Linta je naveo da su Hrvatska vojska i Hrvatsko veće odbrane pod vođstvom HDZ-a izvršili brutalno etničko čišćenje, uništavali srpsku imovinu i počinili brojne zločine nad Srbima u zapadnoj Hercegovini i zapadnokrajiškim opštinama.

 

KOVAČ: Bosnu podeliti na tri dela, kao Belgiju!

 

On je istakao da je HDZ proustaška stranka koja, kako navodi, od svog osnivanja radi na rehabilitaciji NDH-a i ustaštva, i koja je odmah po dolasku na vlast dopustila povratak preživelih ustaša u Hrvatsku, te vodila žestoku antisrpsku kampanju.

- HDZ-ova većina u Hrvatskom saboru je još 1993. godine donela nacistički zakon po kome se preživelim ustaškim zlikovcima isplaćuju penzije koje su zaslužili zbog počinjenog genocida nad srpskim narodom, a štiti svoje članove i druge koji su počinili brutalne zločine nad Srbima - naveo je Linta.

On je podsetio i da je HDZ-ova većina, između ostalog, donela odluku da Hrvatski sabor bude pokrovitelj ubijenim ustašama u Blajburgu, dok ta stranka smatra da je "veličanstveni ustanak srpskog naroda u Srbu - 27. jula 1941. godine - bio početak pokolja Hrvata".

- HDZ nikada nije priznao da je u NDH počinjen genocid nad srpskim narodom, ni zatražio oproštaj. HDZ ponavlja proustašku tezu o velikosrpskoj agresiji, odnosno o lažnoj agresiji Srbije i krajiških Srba na Hrvatsku - istakao je Linta.

IZNAJMILI VILU ZA 6.000 EVRA - DOČEKALO IH GRADILIŠTE: Francuski turisti NASAMARENI na Hvaru!

 

Zbog sumnje o umešanosti u malverzacije oko nekretnina i prenamene zemljišta, hrvatska policija pretražila je Kuščevićevu kuću na ostrvu Brač, koju je izdavao turistima, a na kaminu su pronađene fotografija ustaškog poglavnika Ante Pavelića i bista Franje Tuđmana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija