• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2019

22:22

HRVATI SE ODREKLI MILIONA SAMO DA IH SRBIN NE KUPI! Uprkos povoljnijoj ponudi Šaranovića, radnici Kraša NISU HTELI DA MU PRODAJU AKCIJE!

Balkan

HRVATI SE ODREKLI MILIONA SAMO DA IH SRBIN NE KUPI! Uprkos povoljnijoj ponudi Šaranovića, radnici Kraša NISU HTELI DA MU PRODAJU AKCIJE!

Podeli vest

Radnici Kraša odrekli su se 60 miliona kuna (osam miliona evra) kada su u subotu prodali svoje deonice Mesnoj industriji Braća Pivac

Oni su to uradili uprkos tome što su imali znatno povoljniju ponudu "Kappa Star Limiteda", kompanije u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, piše portal Index.

Naime, MIB Pivac im je nudio 861,20 kuna (115,7 evra) po deonici, što je oko 238 miliona kuna (31,9 miliona evra) za paket radničkih akcija udruženih u Kraš ESOP-u (ukupno 276.441 akcija).

Šaranović je dao ponudu od 1.075 kuna po deonici (144,4 evra), tako da bi za ceo paket dobili oko 297 miliona kuna (39,9 miliona evra), precizira se u tekstu.

Koja sila je naterala radnike da prihvate nepovoljniju ponudu, znaju samo oni, no njihova odluka dovešće MIB Pivac do gotovo 50-procentnog udela u Krašu, dodaje se dalje.

SKANDAL U HRVATSKOJ! SRBIN SPREČEN U PREUZIMANJU KRAŠA! Vršili pritisak na zaposlene da NE PRODAJU DEONICE ŠARANOVIĆU!


Šaranović trenutno drži preko 26 posto deonica Kraša, a u izjavi za Index ponovio je da je spreman da bude manjinski akcionar i da aktivno učestvuje u upravljanju kompanijom.

Portal konstatuje da je srpski biznismen u ponedeljak, sudeći po ceni i prometu, prestao da kupuje deonice Kraša, pa je cena pala na 720 kuna (96,7 evra), što je za više od 30 posto niže u odnosu na trgovanje u petak.

ZAŠTO SAM NEPRIJATELJ HRVATSKE?! KOMŠIJE SE UPLAŠILE SRPSKOG BIZNISMENA, pa Šaranović objasnio razloge za KUPOVINU KRAŠA!
 

Takođe navodi da se "Kappa Star" na svojoj veb stranici predstavlja kao "investiciona kompanija" koja u posluje u papirnom, prehrambenom i sektoru nekretnina, a u čijem su vlasništvu Fabrika kartona Umka - Beograd, Fabrika biskvita i keksa Jaffa - Crvenka, Papir servis FHB - Beograd, Ekostar Pak - Beograd, Fabrika biskvita i keksa Banini - Kikinda, kao i nekretnine na nekim atraktivnim lokacijama u Beogradu.

"Kappa Star" grupa je prošle godine imala prihod od oko 240 miliona evra, dok je bruto dobit iznosila 29,1 milion evra. Krajem prošle godine zapošljavali su 2.526 radnika, prenosi portal.

Što se tiče Pivca, oni se hvale da su preuzimanjem Kraša postali jedan od najvećih proizvodno-prehrambenih subjekata u jugoistočnoj Evropi, sa gotovo 5.000 zaposlenih. Uz Mesnu industriju Braca Pivac, članice grupe Pivac su PPK karlovačka mesna industrija i čakovečka Mesna industrija Vajda. Prihod Grupe je 2018. godine iznosio je 2,6 milijardi kuna (349,3 miliona evra), a dobit pre oporezivanja 78,7 miliona kuna (oko 10,6 miliona evra), piše u tekstu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vera

pre 4 godine

Kako se odrekli kad im je biser dao čak 47 miliona evra za samo 25% deonica koje sada padaju i vraćaju se na staro? A mogao je za te pare da napravi fabrike čokolade u Srbiji i da zaposli bar 1000 ljudi............

Čokolinda

pre 4 godine

Hrvati izigrali Šaranovića, a dao im je čak 47.mil.E za samo 25% deoinca. Kraš ide u ruke braće Pivec, koji se šire i sa kandidnom i mesnom industrijom. A morao je da pokuša jer od slavnog skandala Čokolinda, gde je podmetnuta srspka čokolada među hrvatske, jer se znalo da ide u poklone za Branitelje, skoro je načisto propao srpski izvoz čokolade u Hrvatsku, a njihov uvoz u Srbiju se povećao oko 40%... Telegraf.rs Zašto nam je hrvatska čokolada sve slađa? Na njihovom tržištu srpski slatkiši prolaze sve teže

REDAKCIJO

pre 4 godine

Pišite o tome da su već digli novi Agrokor koji se zove Toomy od hrvata povratnika iz iseljeništva Tomislava Mamića koji već ima 217 trgovina i gradi nove po obali a već je izbio na tržište BiH a uskoro će u CG, Srbiju

Vesti

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!
Politika

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su "istrošene i bajate" klevete i optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na kojima uporno insistira predsednica privremernih prištinskih instituccija Vljosa Osmani pokazatelj retrogradnosti politike Prištine i njene nesposobnosti da egzistira u mirnodopskim uslovima.

27.09.2024

10:22

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30