• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

25.12.2019

14:06

KO JE JAKOV KITAROVIĆ?! Niko nije znao šta radi, ali sada su otkrivene TAJNE KOLINDINOG MUŽA! (VIDEO)

Balkan

KO JE JAKOV KITAROVIĆ?! Niko nije znao šta radi, ali sada su otkrivene TAJNE KOLINDINOG MUŽA! (VIDEO)

Podeli vest

Aktuelna predsednica i kandidatkinja za još jedan mandat na Pantovčaku, Kolinda Grabar Kitarović, sa suprugom Jakovom prisustvovala je božićnoj misi u riječkoj crkvi Svetišta Majke Božje na Trsatu

Grabar Kitarović božićne praznike provodi s porodicom, a ranije je najavila pauzu u kampanji za drugi krug predsedničkih izbora.

Inače, njen suprug Jakov je bio neodvojivi deo kampanje uoči prvog kruga predsedničkih izbora u Hrvatskoj, a ako se na nekom skupu ne bi pojavio, ona ga je obavezno pominjala u svojim obraćanjima. Takođe, uvek je vidljiv na zvaničnim susretima, raznim ceremonijama, često je i gost na društvenim događajima, pre svega onim sportskim, i primarni je roditelj zajedničkoj deci.

O tome ko je zapravo Jakov Kitarović, piše hrvatski portal Index, malo se zna, ali poznato je da radi dva posla, za što dobija veliki novac. 


U firmi AD Plastik, navode, odnedavno više nije zaposlen na određeno vreme, nego je dobio posao za stalno, a mesečna plata mu je gotovo 17.000 kuna, što je više od dve hiljade evra.

Za firmu Sentinel Holding AG, koja je locirana u Švajcarskoj, čiji vlasnici su Hrvati, radi honorarno za platu od 180.000 kuna godišnje, odnosno za gotovo 25 hiljada evra.

Ali, šta zapravo radi Jakov, u AD Plastiku ne znaju, piše Index i dodaje da na njihovo pitanje o tome, ni nakon više od nedelju dana, iz te firme nisu dobili nikakav odgovor.


U Sentinelu, gde je honorarac, kažu da Kitarović radi na vrlo tajnom "projektu implementacija sigurnosnih tehnologija".



Jakov Kitarović je, podsetimo, studirao elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i završio je nautiku na Pomorskom fakultetu u Rijeci. U službenoj biografiji stoji da je godinu dana plovio na brodu, odnosno položio je kadeturu, ali mu to nije bilo jedino iskustvo s nautikom.

Godine 1996. godine venčao se s Kolindom i krenuo na postdiplomske studije, a tada je radio u Višoj pomorskoj školi u Zadru.

"Tačnosti diferencijalnog globalnog sistema satelitskog pozicioniranja" bio je njegov magistarski rad iz 1998. godine, a nakon toga je dobio posao na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Tamo je, piše Index, uz elektroničku navigaciju i kompjuterske komunikacije u upravljanju brodom predavao i brodsku elektrotehniku.

U vreme dok mu je supruga bila ministarka spoljnih poslova, Jakov je imao modifikovano radno vreme, a svoju akademsku karijeru je zamrzao kada je 2008. godine ona imenovana za ambasadorku u SAD.

Za vreme boravka u Americi Jakov se našao u središtu skandala kada je na Jutjubu osvanulo nekoliko video zapisa koji ga prikazuju kako vozi službeni auto Ambasade u Vašingtonu. Otkriveno je da je Jakov privatno koristio automobil na koji nije imao pravo, i to pune dve godine.

Iz Ambasade su pokušali da zataškaju celu aferu tvrdeći da je Jakov aktivan član međunarodnih diplomatskih udruženja i da se bavi i humanitarnim radom. Međutim, članstvo u nekom od "diplomatskih udruženja" nikada se nije našlo u njegovoj zvaničnoj biografiji, ali bez obzira na to, afera se brzo zaboravila.

 

 

KOLINDA U PROBLEMU, DA SU DANAS IZBORI MILANOVIĆ BI BIO PREDSEDNIK! Rezultati najnovije ankete u Hrvatskoj ne idu u prilog aktuelnoj predsednici!


Kada je Kolinda dobila posao u Briselu, u Generalnom sekretarijatu NATO-a, preselili su se, a Jakov je prekinuo postupak sticanja doktorata. Od 2012. godine nije radio ništa, niti je imao bilo kakve prihode, sve do prve godine mandata svoje supruge na čelu Hrvatske.

Kada je Kolinda Grabar-Kitarović imenovana za predsednicu 2015. godine, Jakov je bio suvlasnik kuće s okućnicom na Malom Lošinju, veličine 193 m2, čija je tržišna vrednost procenjena na 2,1 miliona kuna, što je više od 250 hiljada evra. 

Prema imovinskoj kartici od pre gotovo pet godina, Jakov je dobio nasledstvo na suvlasništvu manjeg dela na oko 60 parcela na Cresu.
 

KOLINDA, ODAVNO SI NAM UKRALA BOŽIĆ! Hrvati OSULI PALJBU na predsednicu zbog PRAZNIČNE PAUZE!


Kitarovići su tada, 2015. godine, prijavili 135.000 evra zajedničke štednje, kao i bankarski kredit.

Nakon samo dve godine njenog mandata na Pantovčaku, kreće i poslovni uzlet Jakova, piše portal i podseća da je prvo šest meseci radio za firmu Reversing Labs, koja izrađuje bezbednosni softver.

Niko tada nije znao da objasni šta tačno u toj firmi radi suprug hrvatske predsednice, a njegova prijavljena plata iznosila je 14.100 kuna.

Odmah po isteku tog ugovora zaposlen je u firmi AD Plastik, koja je najveći hrvatski proizvođač plastičnih delova za automobilsku industriju, kao "savetnik za korporativnu bezbednost".

Portal napominje i da se Jakov drži dalje od mikrofona i da nikad nije dao nijedan intervju ili neku značajniju izjavu.

Kada nije u društvu supruge, obično je, kažu, u društvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, s kojim ide na košarkaške utakmice i na ostale sportske događaje. S njima je, kažu, obično i Tomislav Madžar, do juče estradni menadžer, a danas predsednicin savetnik.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija