• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.12.2019

10:06

KOLINDA U PROBLEMU, DA SU DANAS IZBORI MILANOVIĆ BI BIO PREDSEDNIK! Rezultati najnovije ankete u Hrvatskoj ne idu u prilog aktuelnoj predsednici!

Balkan

KOLINDA U PROBLEMU, DA SU DANAS IZBORI MILANOVIĆ BI BIO PREDSEDNIK! Rezultati najnovije ankete u Hrvatskoj ne idu u prilog aktuelnoj predsednici!

Podeli vest

Hrvatska 5. januara bira predsednicu ili predsednika, a u drugom krugu će se suočiti dosadašnja predsednica Kolinda Grabar-Kitarović i nekadašnji premijer Zoran Milanović

Kada bi danas bio održan drugi krug - Milanović bi pobedio, pokazuje prvo veliko istraživanje posle prvog kruga.

Zoran Milanović relativni je pobednik prvog kruga predsedničkih izbora u Hrvatskoj, a prema istraživanju koje je objavio Dnevnik Nove TV vodi i u drugom krugu i to prilično ubedljivo, u odnosu na rezultate iz prvog kruga, prenosi "Indeks".

Zoran Milanović bi, da se danas održavaju predsednički izbori, osvojio 48,4 odsto glasova, a Kolinda Grabar-Kitarović njih 41,1 odsto. Neodlučnih je 10,4 odsto.

Milanović bi mogao računati, ako ih ubedi da izađu na birališta, na 100 odsto glasova glasača Darija Juričana i Dejana Kovača, zatim 86 odsto glasova glasača Dalije Orešković i 80 odsto glasača Katarine Peović, ali i 69 odsto birača Mislava Kolakušića i 63 odsto birača Ivana Pernara.

BITKA DO ZADNJEG GLASA! Kolinda u drugom krugu RAČUNA na glasače Škora, ali desiće se NEVEROVATAN OBRT!

Kolinda Grabar-Kitarović pak može računati na 64 odsto birača Miroslava Škore, a Zoran Milanović na 28 odsto.

Da je drugi krug nova igra pokazuje i ovo istraživanje. Zoran Milanović tako dobija 51 odsto glasova mladih do 29 godina, ali i 60 odsto birača od 30 do 44 godine. Može računati na 56 odsto birača sa visokom stručnom spremom i 52 odsto birača u gradovima. U prednosti je u Zagrebu sa 54 odsto, Severnoj Hrvatskoj sa 53 odsto te u Primorju i Istri sa 60 odsto. Kolinda Grabar-Kitarović pak može računati na većinu birača od 45 do 59 godina, njih 52 odsto.

MILANOVIĆ POBEDNIK PRVOG KRUGA, KOLINDA SE JEDVA PROVUKLA! Konačna odluka o predsedniku Hrvatske 5. januara 2020!

Oni s osnovnom školom bi većinski, odnosno njih 46 odsto, glas bi dali Kolindi Grabar-Kitarović, a većinsku podršku ima i među biračima na selu - 52 odsto.

Kolinda Grabar-Kitarović pobeđuje u Slavoniji sa 52 odsto, Baniji i Kordunu sa 63 odsto te Dalmaciji sa 44 odsto. Većina građana odlučila je kome će dati glas još mnogo pre izbora - njih 53 odsto. Ali 21 odsto odlučilo je za koga će glasati tek nakon objave svih kandidatura. U završnici kampanje  16 odsto građana Hrvatske je odlučilo kome će dati glas, a na sam dan izbora njih 9 odsto. Neodlučno je bilo svega 1 odsto.

Istraživanje je sprovela agencija IPSOS na 1.027 građana Republike Hrvatske metodom telefonskog anketiranja. Istraživanje je sprovedeno 23. decembra 2019. godine. Maksimalna greška uzorka iznosi +/- 3,1%, a za rejtinge stranaka +/-3,7%.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Izgleda da samo nas Srbe zanima ustašija i ko će pobediti tamo,a ne znaju da se ništa neće promeniti po pitanju mržnje prema srbima i da će okrenuti novi list.Ne oni nas i dalje mrze kao narod već vekovno i tako će nažalost biti i u buduće dok se mu ne opametimo.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija