• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

09.03.2020

13:21

MILOVO LUDILO! HAPSI SVEŠTENIKE, ZABRANJUJE SVEĆE! Crnogorski diktator povlači sve iracionalnije poteze

Balkan

MILOVO LUDILO! HAPSI SVEŠTENIKE, ZABRANJUJE SVEĆE! Crnogorski diktator povlači sve iracionalnije poteze

Podeli vest

Režim Mila Đukanovića, pritisnut sve masovnijim protestnim litijama i molebanima na kojima se svakog četvrtka i nedelje okuplja više od 200.000 ljudi širom Crne Gore, počeo je da zabranjuje čak i uvoz sveća iz Srbije

Đukanovićeva policija tokom vikenda je zabranila ulazak u Crnu Goru monahu iz Ostroga čije je svetovno ime Stanko Pešut, i to bez ikakvog obrazloženja. Pešut je priveden i deportovan nazad za Srbiju čim je sleteo na podgorički aerodrom. Osim toga, crnogorska policija sprečila je i uvoz 12 kilograma sveća za potrebe Manastira Svete Trojice u Pljevljima!?!

Podgorički mediji pišu da je u vrhu Uprave policije Crne Gore doneta odluka da zabrani ulazak u zemlju za više od 300 sveštenika, monaha i monahinja SPC.

Ovim povodom oglasila se Uprava crnogorske policije šturim saopštenjem u kojem je samo navedeno da 'pored Zakona o slobodi veroispovesti, postoje i drugi zakoni koje moraju poštovati svi, pa i Mitropolija crnogorsko-primorska'.

I KAMEN BI ZAPLAKAO! POTRESNA ISPOVEST MILA ĐUKANOVIĆA: Žrtvovao sam 30 godina na vlasti, a mogao sam da budem ŠEF KOMUNALNOG!

Foto: Anel Grbović

Uprkos sve jačoj represiji režima, i sinoć su širom Crne Gore održane protestne litije. Okupljanja građana u znak podrške SPC u Crnoj Gori organizovana su i u inostranstvu, pa je tako u organizaciji Eparhije austrijsko-švajcarske i Crkvene opštine Sveti Sava u Beču održano molitveno okupljanje sa kog je upućen apel da se prekine kršenje ljudskih prava Srba u Crnoj Gori.

(FOTO) ČIME JE MILO ZAVREDEO TOLIKU PODRŠKU VAŠINGTONA? PA, POMAGAO IM JE TOKOM BOMBARDOVANJA SRBIJE! Ameri to pamte i sada ih baš briga za srpske svetinje!

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej, koji je predvodio litiju u Beču, zahvalio se svima koji su došli da iskažu saosećanje i solidarnost sa srpskom crkvom i narodom u Crnoj Gori.

- Oni su primorani da od kraja decembra izlaze na ulice i protestuju protiv svršenog čina pred koji su stavljeni. Apelujemo na austrijske i evropske vlasti da stanu u odbranu prava naroda u Crnoj Gori - poručio je episkop Andrej.

Hapšen zbog trobojke, ali ne odustaje od litija

Nikšićanin Vidoje Kisić (73) uhapšen je prošle nedelje jer je u blizini svoje kuće, na zidu pored puta, nacrtao zastavu Srbije i zbog toga će morati na sud. Vidoje kaže da crnogorska policija pokušava da takvim postupcima zastraši građane.
- Za mene je trobojka simbol slobode i ljubavi. Zato sam rešio da ofarbam jedan zid u boje naše zastave. Ubrzo su došli policajci. Policajac me je pitao: 'Gospodine, crtate li?', a ja sam rekao: 'Crtam i crtaću.' Nekoliko sati sam bio u policijskoj stanici. Pisali su mi prekršajnu prijavu i dobiću poziv za sud. Ne plašim se da idem na litije. A sad sam trobojku nacrtao i u svom dvorištu. Moje dvorište je moja imovina, pa da vidimo da li će me opet hapsiti... - poručuje Kisić.
A. G.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mima

pre 4 godine

Covek nikako da se pomiri sa cinjenicom da ga narod nece

Smrad

pre 4 godine

Nikako da se pomire sa činjenicom da se zakoni treba da poštuju.

Hudini

pre 4 godine

Milo opove, prvo moraš izgraditi svest kod narada da su popovi opovi, tek onda blago i polako ih šibaj po mantiji. Zaleteo si se, nećeš ih se rešiti, sam sebe si klepio po ušima. Aufiderzen, Milo opnove! I ne brini, ušao si u istoriju!

jurs

pre 4 godine

Tako je sve počelo u HR, pa završilo litijom 5.8.95.

Mrki

pre 4 godine

Ovo je klasicni pokusaj okupacije crne gore od strane srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija