• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index. hr/Informer.rs

06.05.2020

19:49

(FOTO) ORBAN PRISVOJIO DELOVE HRVATSKE! Ovo se komšijama neće dopasti!

Balkan

(FOTO) ORBAN PRISVOJIO DELOVE HRVATSKE! Ovo se komšijama neće dopasti!

Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban poželeo je sreću maturantima koji imaju test iz istorije uz fotografiju globusa na kojoj je prikazana "velika Mađarska"

Karta prikazuje teritoriju Mađarske koja obuhvata i deo Hrvatske, sve do Rijeke i Dalmacije.

Ovo nije prva ovakva reakcija Viktora Orbana kada se radi o hrvatskoj teritoriji.

Orban je u decembru takođe objavio kartu velike Mađarske, kada je objavio fotografiju sastanka predsedništva svoje stranke Fides, koji je održao pred velikom uokvirenom kartom "istorijske Mađarske".

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je tada rekao kako, koliko on zna, nije prvi put da se ta karta pokazuje na sastancima Fidesa.

- Hrvatske granice su tu gde jesu - rekao je tada Plenković.

MILOVA POLICIJA NASTAVLJA SA REPRESIJOM NAD SRBIMA I NA ĐURĐEVDAN! Legitimišu građane ispred crkve, iz Uprave policije odbijaju da objasne zašto!

Kada je Orban u junu prošle godine posetio Osijek, gde ga je dočekao hrvatski premijer Andrej Plenković, nostalgično je govorio o Slavoniji i Baranji kao "najbogatijim delovima naše (mađarske) države".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran K

pre 4 godine

Zaboravili ste da je na toj karti Zemun pogranična varoš Mađarske i Srbije,a Novi Sad i Subotica gradovi u Južnoj Mađarskoj.Mađarska televizija i danas čita vremensku prognozu do Novog Sada kao što je na Bg tv u prognoza do Prištine obavezna.Dali vam to govori nešto!?Mislim da vam neće biti simpatično ako Orban krene da postavlja Mađarsku u svoje istorijske granice,mislim na istoriju zadnjih 120 godina.

osc

pre 4 godine

Ove godine je stogodišnjica od Trianonskog ugovora(4.jun.1920),pa nemojte odmah toliko da se palite,ovo je možda za unutrašnje potrebe Mađarske...

Sanja

pre 4 godine

Cela Vojvodina je na toj karti unutar Madjarske. Kako to nije primeceno u komentaru?

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija