• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji list

10.05.2020

11:07

NASLEDNICI POHRLILI ZA NASLEDSTVOM STAROG MORNARA! Evo kako je Brač postao hrvatski Vuhan!

Balkan

NASLEDNICI POHRLILI ZA NASLEDSTVOM STAROG MORNARA! Evo kako je Brač postao hrvatski Vuhan!

Podeli vest

Panika, ali i neizostavni humor uvukli su se među Bračane kojima statistika, kada je reč o virusu korona, i ne ide na ruku. Od 37 do sada testiranih građana, prema službenim podacima, čak ih je 22 pozitivno na kovid-19, piše zagrebački Jutarnji list.

Prema nekim informacijama, virus korona proširio se ostrvom zbog nasledstva bogatog 81-godišnjeg mornara, zbog čega je i cela afera dobila nadimak "kovid 81", prenosi Tanjug.

Naime, kad je on stigao iz bolnice kući, počele su posete.

- To vam je tradicija da kad dođete iz bolnice, svi vam dođu u posetu. Sad je krenula priča o nasledstvu, ima doduše i tu malo istine, ali došla je rodbina da mu pomogne, sam je, bolestan, nije imao simptome kovida-19 - rekla je jedna stanovnica ostrva za Jutarnji list.

 

 

Potvrđeno je da je oboleli 11. aprila pri prvom prijemu u splitsku bolnicu testiran na virus korona i bio je negativan, ali pri otpuštanju iz bolnice 17. aprila testiranje nije izvršeno. On je zatim 18 dana proveo kod kuće, kada su ga posećivali rodbina i prijatelji, a 19. dana od povratka iz Splita smešten u ustanovu za starije u Supetaru.

Direktorka doma, poučena iskustvom i nalozima epidemiologa, odmah ga je smestila u zasebnu sobu i zadužila samo jednu medicinsku sestru da brine o njemu.

Ali, kada je krenula priča o zarazi, on je testiran i 8. maja je bio pozitivan. Medicinska sestra koja brine o njemu je negativna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija