• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S

11.06.2020

20:01

SPECIJALCI PRETILI MONAHINJAMA, UŽASNO JE ONO ŠTO SU IM REKLI! Amfilohije otkrio detalje milogorskog divljanja u Ulcinju, pa pozvao vernike da ne glasaju za BEZBOŽNU VLAST!

Balkan

SPECIJALCI PRETILI MONAHINJAMA, UŽASNO JE ONO ŠTO SU IM REKLI! Amfilohije otkrio detalje milogorskog divljanja u Ulcinju, pa pozvao vernike da ne glasaju za BEZBOŽNU VLAST!

Podeli vest

Prošlo je vreme okupatora, ali treba da prođe vreme i onih koji nastavljaju praksu okupatora, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije večeras ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici

On je pozvao narod da ne glasa za aktuelnu vlast ukoliko ne povuku sporni Zakon o slobodi veroispovesti.

Večeras je u Hramu održan moleban za, kako su saopštili iz Mitropolije crnogorsko-primorske, mir i bratsku slogu.

- Sabranja crkve vekovima traju na ovim prostorima i sada se nastavljaju. Litije pozivaju na izmirenje braće, ove naše litije su jedinstvene. Narod se probudio duhovno i ništa ne traže. Sabrao se da u ljubavi proslavlja Boga. Ova naša sabranja su vezana i za bezakonje, onaj zakon koja nam je u noćna vremena nametnula Skupština, kojim se otimaju zadužbine drevne, koje nisu građene ni za kaluđere ni vlastodršce, već u slavu Boga - kazao je mitropolit Amfilohije.

VLAST U BUDVI NIJE PROMENJENA, NE RADI SE TO U HOTELSKOM RESTORANU! Marko Carević razobličio milogorce: OVAJ PROPALI POKUŠAJ JE ZNAK NEMOĆI DPS!

- U tom duhu su i naša sabranja kao molba onima na vlasti sa se otrezne i ne otimaju od crkve Božje. Ono što nas je zapanjilo, i nas i Evropu ovih dana, je rušenje crkava i otimanje. Započelo sa otimanjem i rušenjem konaka na Briskoj gori. Okupator je srušio, i u Ulcinju su došle antiterorističke grupe naoružane do zuba kod četiri monahinje - dodao je on.

Mitropolit je kazao kako su pripadnici antiterorističke jedinice zapretili monahinjama da će ovako proći i druge crkve.

Ispred hrama se nakon molebana okupilo više od stotinu sveštenika i monahinja, a na platou se okupilo i više stotina građana.

Nastavak litija najavljen je za nedelju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija