• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

03.07.2020

21:24

JADO JADNI CRNOGORSKI PREDSEDNIK PAO NA NAJNIŽE GRANE! GEJ MILO!

Balkan

JADO JADNI CRNOGORSKI PREDSEDNIK PAO NA NAJNIŽE GRANE! GEJ MILO!

Podeli vest

Milo Đukanović donošenjem zakona o LGBT brakovima pokušava sebi da obezbedi podršku EU i SAD i tako sačuva vlast. Ipak, sve je više političara sa Zapada koji ga se odriču

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ubrzanim usvajanjem kontroverznog zakona o gej brakovima pokušava da se dodvori Zapadu, da dobije podršku EU i SAD i tako sačuva vlast!

U jeku masovnih protesta protiv spornog 'zakona o slobodi veroispovesti', Đukanovićevi poslanici ekspresno su usvojili Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola. Dokument je u crnogorskom parlamentu usvojen u sredu, 1. jula, uveče. Zakon su podržala 42 poslanika, dok su protiv bili parlamentarci iz Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, ali i manjinske stranke iz vladajuće koalicije.

Želi da ponizi Crnu Goru

Đukanović je najveći izdajnik u istoriji Crne Gore i ovaj nastrani zakon služi mu da pokuša dodatno da ponizi tradicionalnu Crnu Goru i sve naše pretke
Jovan Vučurović, poslanik DF

Javno se hvali

Povodom ovog zakona oglasio se i sam Đukanović, koji je na društvenim mrežama podelio svoje 'oduševljenje'.

- Još jedan korak ka društvu najrazvijenih demokratija sveta! Usvajanjem Zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola, Crna Gora po prvi put pravno uređuje istopolne zajednice - napisao je Đukanović na Tviteru, dok je crnogorski premijer Duško Marković istakao da je ovo veliki korak za državu!?!

- Ovo je veliki iskorak u pravom smeru za crnogorsko društvo, njegovu demokratsku zrelost i proces integracije. U evropskoj Crnoj Gori nema i ne treba da bude mesta za diskriminaciju po osnovu seksualnog opredeljenja - saopštio je Marković.

Moj ugao
MAKSIM VUČINIĆ
LIDER RADNIČKE PARTIJE

Usvajanje ovog zakona nastavak je puta pakla i stradanja koji vodi DPS sa svojim satelitima. Jedino što se može priznati funkcionerima režima jeste da su primer kako ne treba voditi ni porodicu, ni partiju, ni državu.

Komentarišući sve ove navode, poslanik DF Jovan Vučurović kaže da je za Đukanovića danas prihvatljivo sve ono što je protiv tradicije Crne Gore i njenih pravoslavnih temelja.

- Milo je najveći izdajnik u istoriji Crne Gore i ovaj nastrani zakon mu, pre svega, služi da pokuša dodatno da ponizi tradicionalnu Crnu Goru, naše i njegove pretke, i dodvori se međunarodnom gej lobiju i globalnim satanistima i soroševcima. Očigledno je da u vrhu režima postoji jak gej lobi i videćemo ko od njih želi da iskoristi ovaj zakon za svoje 'pozadinske' interese - kaže Vučurović.

Politikolog Vladislav Dajković ističe da je usvajanjem ovog zakona načinjen još jedan korak napred u gaženju onoga na čemu Crna Gora vekovima počiva.

- Ukidanje srpskog jezika, priznanje Kosova, ulazak u NATO, ukidanje Njegoša, pa i najnoviji progon SPC nedvosmisleno ukazuju da je na snazi proces uništenja duše Crne Gore. Ne bih se začudio da nam uskoro kažu da se usvaja zakon po kojem će nas sve kolektivno prebaciti iz pravoslavne u katoličku veru. Najzad, usvajanje ovog zakona jeste samo prethodnica zakona o usvajanju dece od strane LGBT osoba. Živi bili, pa videli... - poručuje Dajković.

Da se ja pitam
MIŠEL ZUBENICA
ANALITIČAR

Đukanović je svestan da nema više šta da ponudi građanima, pa na ove načine pokušava da kupi određeni deo birača i međunarodne zajednice.

Poslednji dani

Lider 'Zavetnika' Stefan Stamenkovski naglašava da Đukanovićev režim broji svoje poslednje dane na vlasti.

- Zbog toga po ubrzanom postupku mora da sprovede sve ono što je obećao globalističkim strukturama koje ga više od dve decenije podržavaju i uz pomoć kojih je razbio zajednicu Srbije i Crne Gore. Građani će odmah po uspostavljanju državotvorne patriotske i odgovorne vlasti sve nakaradne zakone, pa i zakon o istopolnim brakovima, kao i takozvani zakon o slobodi veroispovesti poništiti - poručuje Stamenkovski.
 

 

Milo ubrzano gubi podršku Zapada

Poslanici Evropskog parlamenta iz reda Evropskog hrišćanskog političkog pokreta (ECPM) su 27. juna u Briselu objavili Deklaraciju o crnogorskom 'zakonu o slobodi veroispovesti', u kojoj su osudili nasilje režima i pokušaj otimanja imovine SPC.
'Novi sistem registracije jeste prilično komplikovan i kontradiktoran, i čini se da se nekim njegovim odredbama diskriminiše Srpska pravoslavna crkva, dok se favorizuje 'crnogorska pravoslavna crkva', stoji u toj deklaraciji.
Istovremeno, bivši šef britanske diplomatije Džeremi Hant pozvao je da se snažno odbrane prava vernika SPC u Crnoj Gori.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija