• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

18.08.2020

09:36

I NEMCI BEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA IZ HRVATSKE, POSLODAVCI IM ZAPRETILI OTKAZOM! Stigla šokantna informacija, boravak u "lijepoj njihovoj" mogao bi PAPRENO da ih košta!

Balkan

I NEMCI BEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA IZ HRVATSKE, POSLODAVCI IM ZAPRETILI OTKAZOM! Stigla šokantna informacija, boravak u "lijepoj njihovoj" mogao bi PAPRENO da ih košta!

Podeli vest

Čuvši kako Austrija uvodi restrikcije za povratnike iz Hrvatske tako su se i pojedini Nemci, u strahu od gužvi i čekanja na granici, proteklog vikenda pridružili hiljadama austrijskih državljana

- Nemački gosti su se prepali zbog novih mera u Austriji i pobegli tri dana ranije iz unapred plaćenog apartmana. Čak ih nije bilo briga za lovu... Samo im je bilo važno krenuti kući. Čim pročitaju kako nešto više nije sigurno, zavlada panika, gledaju što pre da zbrišu - kazao je jedan stobrečki iznajmljivač Slobodnoj Dalmaciji nakon što su jedan od njegovih apartmana prošle subote iznenada napustili gosti iz Nemačke.

MASOVNA BEŽANIJA IZ HRVATSKE NAKON ODLUKE ITALIJE I AUSTRIJE! Kilometarske kolone uplašenih Evropljana, "lijepa njihova" će ovo teško preživeti!

Čuvši kako Austrija uvodi restrikcije za povratnike iz Hrvatske tako su se i pojedini Nemci, u strahu od gužvi i čekanja na granici, proteklog vikenda pridružili hiljadama austrijskih državljana.

Juče od ponoći je za austrijske povratnike iz Hrvatske stupilo na snagu pravilo o obaveznom negativnom PCR testu koji ne sme da bude stariji od 72 sata. Ukoliko ga nemaju moraju da se testiraju u roku od 48 sati i odu u karantin dok rezultati ne budu dostupni.

Koliko državljana Austrije još uvek provodi godišnji odmor u Hrvatskoj njihove vlasti ne mogu da procene, ali su odlučne u provođenju aktualnih mjera, pa čak sklone i poduzimanju dodatnih provera pri ulasku u zemlju, ipak svesni činjenice kako "ne mogu na granicu staviti poligraf". U pojedinim slučajevima mogu da zatraže i precizne podatke o ovdašnjem gradu ili hotelu u kojem su se odmarali austrijski putnici.

– Austrijanci na granici rade besplatne testove. Svi austrijski državljani koji žele da dođu u Hrvatsku mogu to mirno da učine ukoliko smatraju da putuju u sigurnu destinaciju, jer će im pri povratku Austrija napraviti test. Isto važi i u Bergamu u Italiji, gde je također organizovana tampon zona. Rade se besplatni testovi čiji su rezultati poznati za 15 minuta – kaže Martina Nimac Kalcina, predsednica Zajednice porodičnog turizma HGK.

Ističe kako u slučaju austrijskih državljana, ali i drugih EU zemalja poput Nemačke, koji žele da da putuju na odmor u Hrvatsku, trenutno postoji puno veći problem od straha od aktuelnih restrikcija pri povratku u matičnu zemlju.

– Jako puno poslodavaca preti svojim zaposlenima ukoliko putuju u države koje su proglašene crvenim zonama. Kažu im kako ih neće primiti nazad na posao ili im neće platiti vreme provedeno u dvonedeljnom karantinu. Isto tako im zdravstvena osiguranja ne pokrivaju eventualne troškove, ne samo za koronu nego navodno bilo šta što im se dogodi u zemlji koja je u crvenoj zoni – govori Nimac Kalcina navodeći i kako je, prema njoj dostupnim informacijama, proteklog vikenda puno Austrijanaca bežalo kući s odmora u Hrvatskoj naprosto zato što nisu raspolagali svim potrebnim informacijama, a ujedno su strahovali i od novih odluka svojih vlasti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija