• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

27.08.2020

21:22

DVA DANA DO IZBORA, MILO KRENUO U OTIMAČINU HRAMOVA SPC! Crkva Svetog Arhangela Mihaila u Andrijevici prva na meti Milogoraca!

Balkan

DVA DANA DO IZBORA, MILO KRENUO U OTIMAČINU HRAMOVA SPC! Crkva Svetog Arhangela Mihaila u Andrijevici prva na meti Milogoraca!

Podeli vest

Celokupnu javnost Andrijevice i Crne Gore upoznali smo, nedavno, da se neustavni, antipravoslavni i agresivni Zakon o sobodi veroispovesti počeo primenjivati, i to na vrlo smišljen i nečastan način

U jeku otvorenih pretnji koje nama, pravoslavnim građanima Crne Gore i našim duhovnicima, sveštenicima, upućuju crnogorski premijer i predsednik, organi državnih i opštinskih vlasti su se, zahvaljujući mogućnosti koju im je dao službenik andrijevičkog katastra, odlučili da našu, pravoslavnu, svetinju crkvu Svetog Arhangela Mihaila, na zvučnom i znamenitom Knjaževcu bukvalno preotmu.

Ovo je u četvrtak popodne saopštila Crkvena opština Andrijevica, uz napomenu da "ako se uzmu u obzir poslednje izjave crnogorskog premijera (koji nam je otvoreno poručio da je sve spremno za protjžerivanje i internaciju sveštenika i pravoslavnog naroda), kao i crnogorskog predsednika (koji je sa partijskog političkog skupa u Rožajama poručio da su molitveni skupovi - litije - karikaturalne), onda nije teško pomisliti u šta ti ljudi planiraju da pretvore pravoslavnu svetinju na Knjaževcu.

SRPSKI ŠAH-MAT ZA SARAJEVO! AEORODROM U TREBINJU, AUTO-PUT I MOST PREKO SAVE... Novi projekti objedinjuju Srbiju i Srpsku kao jedinstven nacionalni prostor!

- Ne može se nazvati dobrom namerom, već upravo suprotno, to što crnogorska vlast Zakon o slobodi veroispovesti počinje da primenjuje baš u Andrijevici, u srcu Vasojevića. Na taj način se teži da se „najveće srpsko pleme" ponizi i ukaljaju mu se čestito ime i čist obraz, koji krase svako lice našeg nepokornog naroda. U prilog ovom proglasu dajemo, kao dokaz tvrdnji, i kopije akata Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, kojima se zahteva od katastra nepokretnosti, na nezakonit način, da se crkva na Knjaževcu i crkvena porta oglase državnom svojinom, iako je vekovima u pitanju crkvena imovina, kako i stoji u zvaničnoj katastarskoj evidenciji - objavljeno je na zvaničnom sajtu Eparhije budimljansko-nikšićke.

U andrijevičkom Crkvenom odboru smatraju "da nije slučajno Gospod odredio nas da nosimo na svojim plećima trenutak koji će nadolazeće vreme pamtiti kao istorijski".

PUTINU PREKIPELO! HAPŠENJE RUSA U BELORUSIJI JE OPERACIJA UKRAJINSKIH I AMERIČKIH SLUŽBI! Osveta Moskve biće strašna, OVO NEĆE PROĆI TEK TAKO!

- Bog nas je odabrao, Bog će dati i snage! Stoga, braćo i sestre Vasojevići, budimo dosledni pastirskim porukama i pozivima episkopa naše Svete Crkve, i iskoristimo jedinstvenu istorijsku priliku da 30. avgusta, na miran i pravog hrišćanina dostojan način, olovkom, odbranimo svetinju koja svedoči našu svetu pravoslavnu vjeru - saopšteno je uz Srpske pravoslavnaže Crkvene opštine Andrijevica.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Muki

pre 3 godine

Vi stvarno mislite da ce milo mirno da preda vlast 31.08. I prizna poraz, ja bi iskreno voleo, ali ovo ce biti namestaljka veka, prvo na izborima, a posle neredi.

srbo

pre 3 godine

Grčevito se bori metodama koje je celo vreme vladavine primenjivao, otimačunom i korupcijom. Evropo,.. bem te slepu! Lukašenko im je sporan, ali Milo je nesporan i legitiman, valjda zbog toga što otima od pravoslavni srba, ne vidim drugi razlog. Bruka i sramota, zato braćo i sestre svi na izbore i pobedite.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija