• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

09.06.2021

18:58

MILOGORCI I DPS POBEGLI IZ PARLAMENTA CG, MILO JE BIO UZ MLADIĆA U VREME SREBRENICE! Kako sada stati uz muslimane i Albance koji traže da se prizna genocid?!

Balkan

MILOGORCI I DPS POBEGLI IZ PARLAMENTA CG, MILO JE BIO UZ MLADIĆA U VREME SREBRENICE! Kako sada stati uz muslimane i Albance koji traže da se prizna genocid?!

Podeli vest

Nakon više od četiri sata u Skupštini Crne Gore završena je rasprava o predlogu nove rezolucije o Srebrenici, a kako je najavio predsednik Aleksa Bečić o njoj će se glasati naknadno, ne precizirajući kada

Vladajući Demokratski front neće glasati za predlog nove rezolucije o Srebrenici, koju je podnela grupa opozicionih poslanika, prevođenih Bošnjačkom strankom, kojom se traži priznanje da se u tom gradu tokom protekog rata dogodio genocid, da se ne sme negirati taj zločin i da se 11. jul proglasi Danom sećanja u Crnoj Gori.

Poslanici pojedinačno najuticajnije DPS Mila Đukanovića nisu prisustvovaali raspravi, a glavno pitanje poslanika DF-a je bilo i zašto je ovaj predlog na dnevni red došao posle gotovo tri decnije od rata i zašto Bošnjaci takvu rezoluciju nisu predložili kada je na vlasti bila DPS, sa kojom su bili decenijama u vladajućoj koaliciji i mogli su je lagano usvojiti.

Bošnjački, albanski i poslanici dela opozicije, kao i deo vladajuće većine URA Dritana Abazovića izjasnili su se da će glasati za predloženu rezoluciju.

Oni su u svojim diskusijama pozivali na njen izglasavanje, a u svojim diskusijama su redom isticali da se u Srebrenici dogodio genocid, kao i da je to potvrđeno jučerašnjom presudom generalu bivše VRS Ratku Mladiću, koji je u Hagu pravosnažno osuđen na doživotni zatvor.

BRISEL OLADIO BAJDENA, BALKAN NEĆE BITI NI POD KAKVIM SANKCIJAMA! EU jasna povodom uredbe predsednika SAD o vanrednim merama u regionu!

Poslanici, koji su se izjasnili da će glasati za rezoluciju, tvrde da ona ne osuđuje srpski narod, već da je presudom Mladiću genocid u Srebrenici dobio "ime i prezime".

- Smatram da na osnovu pravosnažne presude Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde i na osnovu usvojenih rezolucija u Evropskom parlamentu i u Kongresu SAD-a, usvajanjem Rezolucije u ovom parlamentu Crna Gora će nedvosmisleno pokazati da joj je mesto u društvu razvijenih demokratija", rekao je podnosilac rezolucije Ervin Ibrahimović.

Poslanica Socijaldemokratske partije SDP Draginja Vuksanović-Stanković (Njihov bivši lider Ranko Krivkapić pobegao sa ratišta) rekla je da genocid u Srebrenici nije političko, nego civilizacijsko pitanje i da je negiranje ili umanjivanje genocida u Srebrenii isto što umanjivati Holokaust ili Jasenovac.

- Oni koji u Ratku Mladiću vide samo Srbina najveći su eprijatelji srpskog naroda -rekla je ona i dodala da bi danas ponovo "neki hteli koncepte etnički čistih teritorija i koncept etničkog čišćenja".

Foto: Reuters/Fotoilustracija

- Srpski svet nije ništa drugo do ista velikodržavna politika iz devedesetih koja je dovela do genocida - rekla je i dodala:

- Da li je moguće da im nije dosta patnje svih pa i svog naroda zarad suludih i nacionalističkih ideja ''velike Srbije''. Neće biti ni ''velike Srbije'' niti ''srpskog sveta''. Danas su Srbi na vlasti sledbenici Šešelja i Miloševića. Oni isti koji su zapalili bivšu Jugoslaviju. Ta valst u Beogradu danas kontroliše makar dve trećine ove naše vlasti - kazala je Vuksanović Stanković.

U raspravi je bilo iskri kada je poslanica Bošnjačke stranke za Republiku Srpsku rekla da je takozvana, a poslaniku Marku Milačiću opozicija je zamerila to što je svoje obraćanje završio povikom "živela Republika Srpska".

MILOGORSKA HAJKA NA SRBE SE NASTAVLJA! Ekspertu crnogorskog ministarstva raskinut ugovor ZBOG PODRŠKE RATKU MLADIĆU!

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović je s druge strane istakao da je predlog rezolucije o Srebrenici provokacija kojom se želi satanizovati srpski narod i proglasiti genocidnim.

On je istakao da poslanici DF neće glasati za ovu rezoluciju.

- Ona je direktno usmerena protiv srpskog naroda, ali je namenjena za dnevno političku upotrebu, jer oni koji stoje iza nje očigledno su više razmišljali o političkih poenima, nego o žrtvama, više su razmišljali o podizanju tenzija u društvu, a kako bi podigli svoje posrnule rejtinge. Mene interesuje osnovni cilj ovog teksta, a to pokušaj satanizacije srpskog naroda - kazao je Vučurović.

On je kazao da je razočaran da danas nisu prisutni predstavnici vlade, jer je, kako je podsetio, i u samoj vladi došlo do grkih reči na ovu temu.

Vučurović je osudio zločin u Srebrenici i istakao da očekuje da se osudi i zločin nad Srbima.

Takođe, rekao je da su ovakvi projekti napravljeni da se baš Srbi nateraju, nagovore, instruiraju da ovaj teški zločin u Srebrenici nazovu genocidom.

- Nema čega srpski narod da se stidi ili kaje ili nosi neki teret, mi smo pobednički i slobodarski narod, ali i narod koji je često bio na putu stradanja. I onda se pojave dušebrižnici koji kažu da se suočimo sa istinom. Naša istina su genocid u Jasenovcu, Prebilovci, Jadovno, Koristska jama, Velika, Piva, Zidani most, Oluja, Bljesak i mnogi drugi - jasan je Vučurović.

On konstatovao da nema niko u plenarnoj sali Skupštine da nije osudio zločin u Srebrenici, ali zato ima pola onih poslanika koje nije briga za zločine nad Srbima i koji to ne osuđuju, a ti isti su slali svoje predstavnike na proslavu zločinačke Oluje.

JENKIJI UZDRMANI NOVOM RUSKOM "IGRAČKOM"! Jedreća kasetna bomba imuna na ometanje i nevidljiva za radare, NE PROMAŠUJE POKRETNE METE! /VIDEO/

Vučurović je pozvao predlagače da povuku predloženu rezoluciju, jer ona, kako je rekao, nije nikakv akt pomirenja i ujedinjenja, već provokacija srpskog naroda.

Podsetmo, Milo Đukanoviće je 1995. godine bio jedan od najvatrenijih podržavalaca politike Slobodana Miloševića i bio je veliki Srbin. 

Koliko je podržavao Mladića i karadžića najbolje govori to što je 1995. godine kada je Srbija uvela sankcije Republici Srpskoj na nekih par meseci, kada je rat još trajao i kada je Vojska prosto stala, nije mogla više da funkcioniše i bila bukvalno pred uništenjem, a tenkovi i mehanizacija bez goriva, poslao gorivo od Banjaluke, preko Bijeljine, Srebrenice, pa do Hercegovine, ali i vojnu opremu, poljske bolnice. 

On je tada spasao vojsku i Republiku Srpsku.

Kako posle svega podržati genocid u Srebrenici. Mada, kad je Đukanović u pitanju ništa nije isključeno... Praksa je do do sada milion puta pokazala!


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 3 godine

Svakom normalnom čoveku je muka od ove politizacije Srebrenice koju Bošnjaci u CG sada koriste za svoje ciljeve, a nisu to pitanje pokrenuli dok su bili u koaliciji sa Đukanovićem. Šta reći. Jad i beda.

Abe

pre 3 godine

Strašno je kako sa ljudi igraju sa pojmom genocida, počev od Haškog tribunala pa sve do Skupštine Crne Gore. Dali je iko od njih pročitao definiciju genocida. Žalosno je što se pojam genocida toliko ispolitizovao da je u suštini počeo da gubi na svojoj težini i ozbiljnosti, sile su počele da ga koriste kako bi disciplinovali neposlušne, a države koje nemaju svoju politiku uglas viču "da tako je", a u stvari ni ne znaju šta je tako. Da nije tužno...

Mapko

pre 3 godine

Svi mi znamo da je Haski Sud, nelegalan sud, da je takodje nelegalno krsio medjunarodne Becke, Zenevske i Helsinki konvencije gde crnom nad belom pise sta li je genocid a sta nije, i nelegalno je definisao novu definiciju akta genocida . A streljanje vojnika posle poraza nije akt genocida no samo ratni zlocin i to se desilo u Srebrenici, samo su jedna zena i decko od 17 godina ubijenih i to borci Armije BiH, svi ostali civili su premesteni van grada kada je VRS otvorila humanitarni koridor. Jos jednom zna se sta je genocid, a zapravo je "Oluja" akt genocida, gde su ubijeni preko 2000 srpskih civila, zene, dece i starce i gde su proterani preko 250 000 Srba. Takodje je akt genocid kada su ubijeni izmedju 3000 do 4000 Srba u Sarajevo tokom rata, ubijeni su ne tokom borbe, ne tokom bombardovanje, no masakrirani dugim cevima i nozevima od strane Armije BiH, i to se onda moze smatrati kao genocid, po istom logikom. Tako da je termin "genocid" za Srebrenicu cista uvreda i pljuvanjem za prave zrtve genocida tokom 20 veka, pocevsi od prvi genocid ikad vidjen u 20 veku kada su Nemci pobili na hiljade Herero i Namasa, kada su Turci pobili preko milion ipo Jermena, kada su Austro-Ugari pobili, zaklali, vesali na desetine hiljada macvanskih Srba, kada je nacisticka Nemacka pobila 6 miliona Jevreja i kada su Hrvatski-Bosnjacki ustasi zaklali preko milion Srba, Jevreja i Roma i anti-fasista. To su jedini pravi genocidi, a jedini genocid ikad vidjen na Balkanu je ustaski genocid tokom postojanje NDH, kraj price, kraj rasprave. Kao sto je rekao jedan Jevrejin, smatrati Srebrenica kao genocid je cista uvreda i pljuvanjem na jevrejske zrtve pravo genocida i propaganda oko Srebrenica je cista degutantna septicka jama od price.

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija