• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

30.07.2021

08:41

DODIK ŽESTOKO ODGOVORIO BAKIRU "Ideš u lov na veštice dok se oko tebe odvija egzodus i sve puca po šavovima"

Balkan

DODIK ŽESTOKO ODGOVORIO BAKIRU "Ideš u lov na veštice dok se oko tebe odvija egzodus i sve puca po šavovima"

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da se Stranka demokratske akcije (SDA) neće oporaviti u bošnjačkom političkom telu čak i ako njen lider Bakir Izetbegović nastavi da ga napada, jer je i Bošnjacima jasno da on "ide u lov na veštice dok se u SDA odvija egzodus kadra, a BiH puca po šavovima".

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu u kojoj njega optužuje za nefunkcionisanje BiH, Dodik je Srni rekao da je šteta što i nakon 26 godina Bakir Izetbegović za nefunkcionisanje BiH traži krivicu u svima osim u svojoj partiji, čiji je lider žrtvovao i mir za BiH.

"Nije mu dovoljno da Dodikom i njegovom politikom ni domaćoj publici objasni zašto dva od tri naroda neće ovakvu BiH i zašto Bošnjaci, podržani međunarodnim faktorom, stalno i iznova generišu krize u BiH", istakao je Dodik.

On je upitao zašto su u Dejtonu pisali Ustav na koji će pristati Srbi i Hrvati, a nakon Dejtona ga menjali samo da budu zadovoljni Bošnjaci, prenosi RTRS.

"Izetbegoviću je lakše da putem parola poluistina i laži objašnjava aktuelni trenutak u BiH, nego da realno sagleda ćorsokak u kojem se danas nalazimo", naglasio je Dodik.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hag

pre 2 godine

Zaustavljanje Armije BiH pred Banjalukom kao ni Dejton,nisu se smjeli desiti i dozvoliti da se počinitelji genocida i strahovitih ratnih zločina nagrade entitetom.To je,nažalost,shvaćeno nakon 20ak godina ali ipak bolje ikad nego nikad.Zato entiteti nestaju

Baća

pre 2 godine

Pa, braćala, lupaš gluposti. Srbe ste ba preglasali u bivšoj BiH, ponizili kao konstitutivni narod, a onda napali. Aljo je rekao da će žrtvovati mir zbog Bosne, kao da mu je Bosna dedovina. Bakonja, evo, gusla istu priču sa onim snešnim Komšićem. U dejtonskoj Bosni entiteti ne nestaju, ali od BiH, ako se Bakonja ne urazumi, neće ostati ništa. 26 godina tvoj Bakonja, kao i babo mu, živi u nekom svom ludilu, napada Srbe i Srpsku, vređa Srpsku i srpski narod pogrdnim imenima, a i onaj drugi mu nije po volji, i želi da komanduje, gazeći sa svojim stranim sponzorima Dejtonski mirovni sporazum. A što se tiče Banjaluke, to je zaustavio Holbruk na intervenciju Miloševića koji je rekao da će uslediti intervencija Armije SRJ jer na strani Armije ratuje regularna Armija Hrvatske. Uostalom, u BiH niko nije zadovoljan, ni Bošnjaci, ni Srbi, ni Hrvati. Pa, umesto da ponovo ratujete, lepo se raziđite kao Česi i Slovaci, bez krvi i ludila. Toliko je država stvoreno posle raspada SFRJ, nek svako u Bosni odredi s kim hoće ili neće da živi. Ali, da se raspaljuje mržnja prema Srbima, da se vodi hajka, da se Srbi proganjaju i hapse po volji Bakonje, koji nikada nije osudio zločine nad Srbima počinjene u Podrinju i Sarajevu, to, braćala, neće više moći. Nećete Srbima pretiti ni praznom ni punom puškom. Nisu ovo devedesete, već 21. vek i neće NATO ratovati za Bošnjake dok je na nišanu Rusije i Kine. A, bogami, nećete pokoriti ni milion Srba u Bosni.

Trokutistan

pre 2 godine

Pre ce nestati BiH nego entiteti. I mani se lovackih prica o ABiH pred Banja Lukom. To su lovacke price da imate cime da se tesite za sve poraze u ratu (najbrojniji narod a kontrolisete 27% teritorije). VRS je 1995. godine zaustavila napredovanje zdruzenih agresorskih snaga ABiH i HV na svim pravcima. Tako da ne znam sa koje ste to strane zapretili B. Luci? Mozda iz pravca Srbije? Imas izjavu americkog ambasadora upucenoj Aliji, na Alijino insistiranje da se ide napred koja glasi: Ne mozete da sacuvate ni ono sto ste osvojili (Sanski Most i kontraofanziva VRS) a hocete napred.

mihail

pre 2 godine

Muslimani moraju da shvate ako hoce da zive sa srbima Rat je bio zbog toga sto Njihov Alija nije prihatao srbe kao konstitutivan narod Hteli ste tada kao i sada da bojem glasova upravljate vlasnickom imovinom srba koja je 70(%) ukupne vrijednosti imovine BiH Srebrenica je plan Alije i Amera Kako su Vas tada nasavetovali i kako ste tada prosli procete i sada ako ne prestanete da vas savetuju stranci Dodik je smradina koja je bila politicki otpad dok se nije pojavio Incko koji je sa Bakirom rehabilitovao dodika Ta smradina je opljackala srpsku naciju prodala Jasenovacku gradju predala Brcko prenela preko 80 nadleznosti ukinula vojsku itd To je spisak koj odslikava neprijatelja a ne izdajnika Izdajnik je neko ko iz redova srba izda a ova smradina je kukavicije jaje hrvata i poreklom je hrvat

zoran

pre 2 godine

Pokreni proceduru za odvajanje pa zbriši za Beograd..

DODIK SE SAM PRIJAVIO TUŽILAŠTVU BIH, TRAŽI DA GA UHAPSE ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA! Sarajevo ne zna šta da radi - ako ga ne privedu padaju i Incko i njegov zakon, a ako... UH, BIĆE...
Balkan

DODIK SE SAM PRIJAVIO TUŽILAŠTVU BIH, TRAŽI DA GA UHAPSE ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA! Sarajevo ne zna šta da radi - ako ga ne privedu padaju i Incko i njegov zakon, a ako... UH, BIĆE...

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Tužilaštvo BiH već je formiralo predmete u slučajevima negiranja navodnog genocida u Srebrenici, na osnovu prijava nekoliko građana a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko u petak nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH

28.07.2021

20:57

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija