• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

29.07.2021

19:21

SRPSKA VRAĆA VOJSKU RS! SARAJEVO JE ČAČKALO MEČKU, SAD ĆE DA KUSA...! Banjaluka se povlači iz sporazuma o vojsci, pravi koncentracionu vladu sa opozicijom! INCKO POKRENUO LAVINU!

Balkan

SRPSKA VRAĆA VOJSKU RS! SARAJEVO JE ČAČKALO MEČKU, SAD ĆE DA KUSA...! Banjaluka se povlači iz sporazuma o vojsci, pravi koncentracionu vladu sa opozicijom! INCKO POKRENUO LAVINU!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da će, ako Tužilaštvo BiH odluči da privodi ljude, predložiti da Narodna skupština Republike Srpske odbaci delovanje Suda i Tužilaštva BiH na prostoru Republike Srpske, a MUP zaduži da fizički sprečava njihovu aktivnost

Dodik je pozvao sve Srbe u Agenciji za istrage i zaštitu BiH da ne postupaju po nalozima Tužilaštva u vezi sa nametnutim zakonom od strane odlazećeg visokog predstavnika o kažnjavanju "negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca", te istakao da tome moraju da se suprotstave.
       

- Zahtevam od direktora SIPA da ne postupa po tim nalozima i da ne postupa nijedan Srbin. Verujem da će i Hrvati prihvatiti da ne postupaju po takvim stvarima, jer će se tako nešto i njima desiti ubrzo - rekao je Dodik.
       
Dodik je uveren da nijedan srpski tužilac i sudija neće postupati po Inckovoj odluci, te da će se založiti da zaštiti svakog građanina Republike Srpske.     
       
Dodik smatra da će sveopšti otpor u Republici Srpskoj nametanju dopuna Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca" pokazati svu njegovu besmislenost, a najviše besmisao funkcionisanja BiH.
       
- Ovo će pokazati sav neuspeh BiH i same intervencije koju je nametnuo Incko - rekao je Dodik.
       
On je podsetio da su Srbi ranije rekli da je u Srebrenici bio težak zločin i da je stradalo mnogo Bošnjaka, ali da se isto tako ne može prihvatiti kvalifikacija koju žele da nametnu.
       
- Ne možemo da prihvatimo da postoje Srbi koji su gotovo u identičnom broju stradali i da oni budu zanemareni od pravosuđa - rekao je Dodik.
       
Dodik je izrazio zadovoljstvo što su predstavnici političkih partija iz Republike Srpske došli do jedinstvenog stava o ovom pitanju, te ocenio važnim to što su se predstavnici političkih stranaka iz Republike Srpske saglasili da nema legitimno izabranog visokog predstavnika.

DŽAFEROVIĆU, PAMETNIJI SI KAD ĆUTIŠ! SRBIMA SE NE PRETI, NI IZ PRAZNE, NITI IZ PUNE PUŠKE! Biće procesuiran svako ko negira genocid! Hapsite, aman, šta čekate... DODIK SE VEĆ SAM PRIJAVIO!

       
Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da je na ovom sastanku razgovarano i o formiranju koncentracione, odnosno vlade nacionalnog jedinstva u kojoj bi bila i opozicija, a njen cilj bi bio da se ponište sve nametnute odluke visokih predstavnika.

Foto: AP/Tanjug/Fotoilustracija

Naveo je da prihvata da se formira Vlada u kojoj će biti lideri partija shodno njihovoj veličini i učešću u političkom životu Republike i da se na taj način okupe.
       
- Razgovaraćemo o tome i u narednim danima. Spreman sam i ponudio sam na prethodnom sastanku lidera partija Srpske da podnesem ostavku na mesto člana Predsedništva, kao i da to urade i svi poslanici i članovi Saveta ministara, odnosno da se povučemo iz tih organa, što bi bila jaka poruka - rekao je Dodik.

 

DODIK SPREMAN DA PODNESE OSTAVKU U PREDSEDNIŠTVU BiH, postavio samo JEDAN USLOV!

       
Dodik kaže da bi cilj koncentracione Vlade bio da se Srpska vrati u ustavnu poziciju vezano za Ustav BiH, odnosno da se ponište sve nametnute odluke visokih predstavnika, kao i one neustavne.
       
- Takođe, cilj bi bio da se povučemo iz sporazuma o vojsci koji smo dali, kao i sporazuma o indirektnim porezima, te na tom planu formiramo svoju instituciju, da se povučemo iz sporazuma o Visokom sudskom i tužilačkom savetu, te da se pravosuđe organizuje u skladu s onim što je predviđeno ustavima Srpske i BiH - pojasnio je Dodik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mitrofan Fustić Morija iz Kara

pre 2 godine

За крст часни и слободу златну.

Ja

pre 2 godine

A kada *Kosovo pravi KBS (koja nije vojska) onda je problem, licemerno.

Pera

pre 2 godine

shvatite .. nije Icko on je samo pujun .. vec oni koji su ga postavili ..

Borac R SRPSKE

pre 2 godine

Nikada opozicija nece sa kriminalcem dodikom praviti vladu.

Predragm

pre 2 godine

Spremajte se Bosanski Srbi za mobilizaciju i koji ste u Srbiji da uskoro krenete u odbranu svoje dedovine i Dodika. Ne mislite da cemo mi Srbijanci da ratujemo za vas.

Rokii

pre 2 godine

Štaš ti vičemo za par mjeseci ti si ngrabio a sirotinja nek pati .

Ja

pre 2 godine

A kada *Kosovo pravi KBS (koja nije vojska) onda je problem, licemerno.

Pera pravda

pre 2 godine

Живела СРПСКА, ево јављам се добровољно у војну полицију Војске Републике Српске

Baki

pre 2 godine

U Republici Srpskoj i u BIH nikada nije bilo genocida nad Bošnjacina ( Turcima ) to je potvrdila i nezavisna komisija . Krivični zakon o nepostojećem genocidu iz nekakvog hira ne može da donosi neka budala u ime neke države na svoju ruku !!! Icko da bog da ti isti ti Turci silovali i klali tvoje najbbliže i da bog da goreo u Turskom paklu !!!!!!!!!!!!!

Hag

pre 2 godine

Dodik je konačno poduzeo i posljednji potez koji vodi ukidanju entiteta u BiH.

DODIK SE SAM PRIJAVIO TUŽILAŠTVU BIH, TRAŽI DA GA UHAPSE ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA! Sarajevo ne zna šta da radi - ako ga ne privedu padaju i Incko i njegov zakon, a ako... UH, BIĆE...
Balkan

DODIK SE SAM PRIJAVIO TUŽILAŠTVU BIH, TRAŽI DA GA UHAPSE ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA! Sarajevo ne zna šta da radi - ako ga ne privedu padaju i Incko i njegov zakon, a ako... UH, BIĆE...

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Tužilaštvo BiH već je formiralo predmete u slučajevima negiranja navodnog genocida u Srebrenici, na osnovu prijava nekoliko građana a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko u petak nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH

28.07.2021

20:57

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59