• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2021

16:19

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MILORADA DODIKA!

Balkan

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MILORADA DODIKA!

Podeli vest

Tužilaštvo BiH potvrdilo je da je priilo krivičnu prijavu koju je protiv srpskog člana Predsedništva BiH podneo načelnik Opštine Jablanica Damir Šabanović

Šabanović je krivičnu prijavu protiv Dodika podneo u petak, zbog, kako se navodi, opstrukcija odluka koje bi pomogle u gašenju požara na području ove opštine u Hercegovini.

Šabanović tereti Dodika da je zloupotrebio službenii položaj, odnosno zbog nedavanja saglasnosti za angažovanje helikoptera za gašenje požara iznad Komadinovog vrela i visoravni Plasa-planina Čvrsnica.

Tužilaštvo BiH je potvrdilo da je krivičnu prijavu primilo juče i da je ona, kako navode, raspoređena u rad postupajućem tužiocu Posebnog odeljenja za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, prenela je sarajevska N1 tv.

Foto: YoutubePrintscreen

Damir Šabanović

Dodik ne učestvuje u radu Predsedništva BiH u skladu sa dogovorom koji su postigle sve stranke u Republici Srpskoj da se bojkotuje učešće u radu državnih institucija, nakon što je bivši visoki predstavnik nametnuo zakon o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

Dodik nastavio da nervira Sarajevo i zapad je rekao da ono

Podsećamo, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik što međunarodni faktor radi vezano za novog visokog predstavnika predstavlja odmazdu prema Republici Srpskoj, ali mislim da tome dolazi kraj. Nije ni Bajdenov mandat nešto što će dugo trajati i možda se pojavi neki novi Tramp, a ako se pojavi, u prvoj godini treba proglasiti nezavisnost RS,

On je na tribini pod nazivom „Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad Bosne" ocenio da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik jer nema legitimitet, i istakao da Bosna i Hercegovina ne liči na onu koja je napisana u Dejtonu, da predstavlja eksperiment međunarodne zajednice i da nikada nije bila rezultat dogovora svih strana. Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mitrofan Fustić Morija iz Kara

pre 2 godine

За крст часни и слободу златну.

Borac R SRPSKE

pre 2 godine

Pod hitno ga zatvoriti da narod R Srpske konacno se oslobodi lopova.Istina da bi to bio veliki udarac za Vucica ali narod je bitniji od svakog pojedinca.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija