• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

10.08.2021

19:38

DODIK NASTAVIO DA NERVIRA SARAJEVO I ZAPAD! Čekamo nekog novog Trampa da proglasimo nezavisnost! SRPSKA JE VEĆ POBEDILA!

Balkan

DODIK NASTAVIO DA NERVIRA SARAJEVO I ZAPAD! Čekamo nekog novog Trampa da proglasimo nezavisnost! SRPSKA JE VEĆ POBEDILA!

Podeli vest

Ovo što međunarodni faktor radi vezano za novog visokog predstavnika predstavlja odmazdu prema Republici Srpskoj, ali mislim da tome dolazi kraj. Nije ni Bajdenov mandat nešto što će dugo trajati i možda se pojavi neki novi Tramp, a ako se pojavi, u prvoj godini treba proglasiti nezavisnost RS, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik

On je na tribini pod nazivom „Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad Bosne" ocenio da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik jer nema legitimitet, i istakao da Bosna i Hercegovina ne liči na onu koja je napisana u Dejtonu, da predstavlja eksperiment međunarodne zajednice i da nikada nije bila rezultat dogovora svih strana.

Čekamo nekog novog Trampa

- Uveren sam u postojanje Republike Srpske i to da će ona jednog dana, uz slaganja minimalnih međunarodnih političkih konstelacija, biti nezavisna država, jer BiH nema šansu i nije uspela da zaživi ni masovnom vojnom, političkom i finansijskom akcijom koja se dešavala u prošlosti - naveo je Dodik.

ŠTA SADA?! SARAJEVO BI DA HAPSI GENERALA SAVČIĆA, SRPSKA TO NEĆE DOZVOLITI! Poternica za generalom VRS zbog negiranja genocida!

On je upitao i zašto se ne priča o tome da možemo da živimo jedni pored drugih i odvojeno u BiH.

- Mislim da bi to bila veća garancija Balkanu, nego ovako stalno trvenje iz koga može da ispadne neka varnica - primetio je Dodik.

Zakon Valentina Incka dugo pripreman

Nekadašnji šef jugoslovenske diplomatije Vladislav Jovanović ocenio je da zakon Valentina Incka nije samostalna akcija, već nešto što je duže vreme pripremano kako bi se psihološki i politički oslabila Republika Srpska u pružanju otpora na udare na same osnove njenog postojanja.

- Zbog toga je Incko sa svojim zakonom ušao u trenutku kada je to geopolitički odgovaralo zapadnim sponzorima Bosne i Hercegovine, koji se nalaze u nekoj vrsti žurbe da, koliko je to moguće, paralelno rešavaju probleme koje imaju u Republici Srpskoj, na Kosovu i u samoj Srbiji. To je šira potreba zapadnih zemalja da pred jednom pojačanom rundom nadmetanja sa novim rivalima, Kinom i Rusijom, što pre isposluju širenje svog uticaja na prostoru Balkana i analogno tome suze, ako ne i isteraju, uticaj svojih rivala - kaže Jovanović.

Republika Srpska ne može nestati

Član Međunarodne nezavisne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu između 1991. i 1995, prof. dr Darko Tanasković rekao je da Republika Srpska ne može nestati jer postoji, a da BiH možda može opstati, iako ne postoji.

Foto: Fotoilustracija

- Prekasno je za kraj Srpske, a možda prerano ili je sigurno prerano za raspad Bosne i Hercegovine. Republika Srpska ne može nestati na osnovu bilo kakvih i bilo čijih spoljašnjih odluka, jer ona iznutra postoji. Sa druge strane, država Bosna i Hercegovina iznutra ne postoji, što ne znači i da mora nestati. Povratak izvornom Dejtonu jeste ono što bi moglo čuvati neki vid labave konfederacije BiH, ali s obzirom na raspoloženje pre svega bošnjačke političke elite, a za sada i pripadnika takozvane međunarodne zajednice, ne izgleda blizu - ocenio je Tanasković.

Inckov zakon - samo jedan non-pejper

Prema rečima novinara i sociologa Slobodana Reljića, današnji Zapad je već ruina i u fazi poništavanja samog sebe.

ZELENSKI BI DA RASELI RUSE IZ DONBASA, POPIO JE BRUTALNU ŠAMARČINU! Od pamtiveka to je ruska terotorija, bila je i biće - DA SE ZNA!

- Samo takva jedna struktura je mogla imati 12 godina visokog predstavnika poput Valentina Incka, koji jeste čovek bez svojstava. Visoki predstavnik, kako ga je prikazao Incko, pokazuje ne samo nemoć, već i trijumf nerazuma. Inckov zakon je, bez obzira na formu, u realnosti samo jedan non-pejper - rekao je Reljić.

Na tribini održanoj u organizaciji Informativno-političkog portala „Sve o Srpskoj" i „Fakti", uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, govorili su i Predrag Ćeranić, Aleksandar Pavić, Željko Budimir, Slobodan Reljić, Dušan Proroković, Aleksandar Raković, Goran Petronijević i Branko Lukić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DODIK SE SAM PRIJAVIO TUŽILAŠTVU BIH, TRAŽI DA GA UHAPSE ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA! Sarajevo ne zna šta da radi - ako ga ne privedu padaju i Incko i njegov zakon, a ako... UH, BIĆE...
Balkan

DODIK SE SAM PRIJAVIO TUŽILAŠTVU BIH, TRAŽI DA GA UHAPSE ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA! Sarajevo ne zna šta da radi - ako ga ne privedu padaju i Incko i njegov zakon, a ako... UH, BIĆE...

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Tužilaštvo BiH već je formiralo predmete u slučajevima negiranja navodnog genocida u Srebrenici, na osnovu prijava nekoliko građana a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko u petak nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH

28.07.2021

20:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija