• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me/novosti

06.11.2021

20:26

SKANDAL! Krivokapić izjavio na RTS-u da nije dao obećanje da će potpisati Temeljni ugovor! /VIDEO/

Printskrin RTS

Balkan

SKANDAL! Krivokapić izjavio na RTS-u da nije dao obećanje da će potpisati Temeljni ugovor! /VIDEO/

Podeli vest

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je tokom nedavnog gostovanja ba RTS-u rekao jasno i razgovetno da „nije dao predizborno obećanje da će da potpiše Temeljni ugovor“

Iako je pitanje Temeljnog ugovora ključno za SPC i verni narod u Crnoj Gori, Krivokapić i dalje odbija da potpiše taj dokument, a sada tvrdi i da nikada nije dao obećanje da će to uraditi.

Pre neki dan, u veoma gledanoj emisiji OKO Radio televizije Srbije, Krivokapić je izgovorio sledeću rečenicu, nekako zbrzano, između dve zapete, ali sasvim razgovetno: „Ja nijesam dao predizborno obećanje da ću da potpišem Temeljni ugovor (13:15)!

Podsetimo, premijer Crne Gore je bukvalno izabran na tu poziciju zahvaljujući opštenarodnim litijama koje su se desile kako bi bilo sprečeno otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

U maju ove godine, nakon što je nenajavljeno došao u Beograd, a otišao neobavljenog posla, Krivokapić je najavio da bi ovaj važan dokument mogao da bude potpisan 30. oktobra, na godišnjicu smrti mitropolita Amfilohija. To se, kao što znamo, nije dogodilo.

Krivokapić je više puta odbijao da potpiše Temeljni ugovor, pa je tako imao smelosti da Crkvi pošalje svoj predlog u junu ove godine, u koji je unosio izmene po svom nahođenju. Naime, njemu je smetalo to što je ugovorom predviđeno uvođenje tri nova praznika - Svetog Save, Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog!

Pre toga, on je govorio da ne može da potpiše Temeljni ugovor zbog toga što je dobio informacije da će biti uhapšen ako to uradi, što je jednoglasno ocenjeno kao još jedna u nizu laži i izvrdavanja obećanja koje je dao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Он то не сме потписати, такву наредбу је добио из западних амбасада

Milan

pre 2 godine

Ko još potpisuje ugovore sa crkvom onda tu posla nisu čista. Čemu onda crkva i njeno predanje o hrišćanstvu. Da li je Isus Hrist sa nekim potpisivao ugovor?

Mane

pre 2 godine

Povrsinom reke Peka....pliva...g...o od coveka...

wolf30

pre 2 godine

Ma iz aviona se visi da nema on tu moc da nesto uradi za narod. Samo za NATO kamarilu i njihove jenkijevske, i engleske propagandne pamflete odbijanja Rusije sa Jadrana. Ustvari, Rusija im došla na vrata i preskošila ceo Balkan kad je sa Nemačkom napravila dogovor Drang nach Ost preko Severnog toka 2. Time se EU polako odvaja iz kandži SAD i UK. Mora polako jer EU rizikuje mitarni uticaj na istočnim granicama kao kaznu za neposlušnost. Pravi se drugi ekonomski prsten EU i vreme će pokazati da su SAD i UK promašili, a Crna Gora kao vojna baza biće meta iz obične tandžare, samo još nisu toga svesni.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija