• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

15.12.2021

22:00

DODIK JASAN, POZICIJE HRVATA I SRBA U BIH SU IDENTIČNE! MILANOVIĆ STAO UZ LIDERA SRPSKE I IZRIBAO PLENKOVIĆA JER SE TOME PROTIVI! Vri u BiH, kriza nikad opasnija!

Beta

Balkan

DODIK JASAN, POZICIJE HRVATA I SRBA U BIH SU IDENTIČNE! MILANOVIĆ STAO UZ LIDERA SRPSKE I IZRIBAO PLENKOVIĆA JER SE TOME PROTIVI! Vri u BiH, kriza nikad opasnija!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Savet Evrope pozivom na ustavnu i izbornu reformu u BiH pokazuje ko ruši koncept BiH. Zbog zaključaka Saveta EU velika je frka i u Hrvatskoj. Tako je predsednik Milanović žestoko isprozivao premijera Plenkovića

- Ako u Ustavu BiH piše da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda i ako neko sa strane pokušava da to derogira, onda se meša u unutrašnje stvari, pa taman to bio Savet Evrope - rekao je Dodik u Istočnom Sarajevu, prenela je agencija Srna.

On je naveo da su u pogledu stava o pitanju konstitutivnosti, pozicije Hrvata i Srba u BiH identične.

- U BiH nema nijednog rešenja bez te priče. Oni koji misle da je nešto drugo moguće, treba da prave neku drugu BiH, na nekom drugom mestu, neki Diznilend koji bi mogao da funkcioniše u nekom malom obimu pa neka vide kako to izgleda - kazao je Dodik.

Dodao je da stranci traže bezuslovni povratak predstavnika Republike Srpske u parlament i stavljanje na dnevni red zakona o zabrani negiranja genocida, koji je nametnuo bivši Visoki predstavnik Valentin Incko.

- Rekli smo - povucite Inckovo rešenje, pa ćemo razgovarati. Oni ne dozvoljavaju da im se išta kaže - ocenio je Dodik.

Dodik je naveo i da je nemačkoj ambasadorki u BiH Margaret Uber rekao da ne može sprečiti uvođenje sankcija, ali da njega ne obavezuje ništa što govore nemački zvaničnici jer ga nisu izabrali Nemci.

ZAHAROVA SRUŠILA SNOVE ZAPADA I KIJEVA! Rusija obećala Donbasu - Nećemo vas ostaviti na cedilu! ŠTA SADA?!

Komentarišući današnju odluku Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH (VSTS) da raspravlja o zaključku Narodne skupštine Republike Srpske kojim je planirano suspendovanje Zakona o VSTS-u i formiranje VSTS na nivou RS , on je rekao da će RS ući u taj proces.

- Formiraćemo VSTS Republike Srpske, što smo imali ranije. Ovaj što sada funkcioniše neće imati nikakvu nadležnost u Republici Srpskoj - naglasio je Dodik.

Zbog zaključaka Saveta EU velika je frka i u Hrvatskoj. Tako je predsednik Milanović žestoko isprozivao premijera Plenkovića.

Milanović je ljut što je vlada RH dala saglasnost na Zaključke Saveta EU, jer se njima ne garantuju prava Hrvata  u BiH kao konstitutivnog naroda.

(VIDEO) U TOKU SU DOGOVORI SRPSKIH I RUSKIH GENERALA - REGION I NATO SU U STANJU UZBUNE! Tu uvek nešto iskrsne, neko brutalno oružje npr, ili neki dil koji...

Kako god bilo, Milanović i Dodik su se ponovo našli na istoj strani...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija