• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

09.01.2022

10:09

ŠOK ZA ŠOKOM, kao u Milovo vreme, nova vlast ZABRANJUJE srpske medije! Šta se KRIJE iza toga? Crnogorcima se baš OSLADILA IZDAJA

Balkan

ŠOK ZA ŠOKOM, kao u Milovo vreme, nova vlast ZABRANJUJE srpske medije! Šta se KRIJE iza toga? Crnogorcima se baš OSLADILA IZDAJA

Podeli vest

Poput bivšeg režima Mila Đukanovića, i nova vlast u Crnoj Gori zabranjuje rad srpskih medija u toj državi.

Iz Saveta Agencije za elektronske medije je saopšteno da je u programskim sadržajima "Dobro jutro Srbijo", "Vikend jutro", "Ćirilica" i "Posle ručka", na TV Hepi, vršeno i omogućavano podsticanje na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti!

Iz SAEM-a su saopštili da su doneli odluku da se na šest meseci ograniči reemitovanje tih programskih sadržaja, objašnjavajući da će "zbog potrebe sprovođenja neophodnih pravnih procedura odluka stupiti na snagu tokom naredne sedmice".

- Odluka je donesena jer je, u prethodnom periodu, učestalo u ovim programskim sadržajima vršeno i omogućavano podsticanje na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti - kazali su iz SAEM-a, dodajući da se u tim programskim sadržajima koristi pogrdno, uvredljivo ili uznemiravajuće izražavanje koje podstiče intenzivne negativne emocije, iskazivanje neprijateljstva ili želju za diskriminacijom.

Emisije su, kako su ocenili, u sebi sadržale i omalovažavanje ili obezvređivanje pripadnika crnogorske nacionalnosti, negiranjem njihovog nacionalnog identiteta i posebnosti. Ovakvu reakciju je, kako ukazuju, izazvalo nedavno gostovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na televiziji Hepi, gde je izneo "niz uvreda na račun Cetinjanki i funkcionera Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 2 godine

Nek vode i ove poturice iz Srbije. Jednom izdajnik, uvek izdajnik. Dupelisci nacističke eu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija