• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BORBA.me

11.01.2022

14:32

SRAMNO, od večeras POČINJE CENZURA! Zabranjuje se Ćirilica i ove tri emisije TV Hepi!

AP/Reauters/Fotomontaža

Balkan

SRAMNO, od večeras POČINJE CENZURA! Zabranjuje se Ćirilica i ove tri emisije TV Hepi!

Podeli vest

Operateri u Crnoj Gori moraće od večeras u ponoć pa narednih šest meseci da zamrače programske sadržaje ”Ćirilica”, „Dobro jutro Srbijo“, „Vikend jutro“ i „Posle ručka“, koji se emituju u okviru televizijskog programa TV Hepi, jer se u tim emisijama ”u proteklih godinu više puta podsticalo na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti”, kako piše u rešenju Saveta Agencije za elektronske medije

“Mera iz tačke 1 ovog rešenja se izriče zbog kršenja člana 7 stav 1 Evropske konvencije o prekograničnoj televiziji, kojim je propisano da programski sadržaji, u pogledu njihovog prikazivanja i sadržaja, moraju poštovati dostojanstvo ljudskog bića i osnovna prava drugih, kao i da posebno ne smeju neprikladno da ističu nasilje ili podstiču rasnu netrpeljivost“, navodi se u rešenju Saveta AEM.

Dodaju da je članom 48 stav 2 Zakona o elektronskim medijima propisano da se „AVM uslugom ne sme se podsticati mržnja ili diskriminacija po osnovu rase, etničke pripadnosti, boje kože, pola, jezika, vere, političkog ili drugog uverenja, nacionalnog ili socijalnog porekla”

Ovim rešenjem se uvodi cenzura i kažnjavaju ”prekogranične televizije”, dok se istovremeno u granicama Crne Gore tolerišu programski sadržaji domaćih medija.

Podsećamo da se, posebno od izbornog poraza DPS-a, dakle već više od godinu dana, Savet AEM-a nijednim svojim rešenjem, odlukom ili izjavom nije oglasio kada je u pitanju rad npr. ”Gradske” TV Bastilje u Podgorici, iako je pre samo par meseci demokratska javnost bila zgrožena uvodnikom Dnevnika pomenute TV kuće. O emisijama i ekstremističkim porukama koje dolaze iz istih, a koje se emituju sa te TV da i ne govorimo.

Na isti način su mogli i morali biti tretirani i portali bliskim palom DPS režimu, koji svakodnevno, iz sata u sat, posebno u poslednjih godinu i po dana, šire versku i nacionalnu mržnju, promovišu otvoreno rušenje ustavnog poretka, kršenje javnog reda i mira, otpor legalno izabranim vlastima, trujući javni prostor i kontaminirajući društveno-političku scenu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KAKVA BOLEŠTINA!!! Milovci PROGONILI omladinu zbog NAČINA na koji su pokazali LJUBAV PREMA SRPSKOJ
Balkan

KAKVA BOLEŠTINA!!! Milovci PROGONILI omladinu zbog NAČINA na koji su pokazali LJUBAV PREMA SRPSKOJ

Iz redova opozicione Demokratske partije socijalista juče su se oglasili saopštenjem povodom prisustva zastave Kraljevine Crne Gore na veličanstvenom defileu u Banja Luci, tokom proslave Dana Republike Srpske. Članica Izvršnog odbora ove opozicione stranke, Nela Savković Vukčević, kazala je da u toj partiji očekuju reakciju i objašnjenje Ministarstva vanjskih poslova i Ambasade Crne Gore u Sarajevu, povodom, kako je kazala, “upotrebe stare crnogorske zastave tokom defilea na svečanom obeležavanju neustavnog Dana Republike Srpske”.

11.01.2022

12:03

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija