• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

12.01.2022

10:28

AMERIKA SPREMA NOVI HAOS U BIH! Vašington traži hitnu istragu o ceremoniji povodom proslave Dana RS!

Aleksandar M. Zobenica

Balkan

AMERIKA SPREMA NOVI HAOS U BIH! Vašington traži hitnu istragu o ceremoniji povodom proslave Dana RS!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države su pozvale vlasti Bosne i Hercegovine da istraže izveštaje u kojima se navodi da su u svečanostima koje su proteklog vikenda održane u Republici Srpskoj veličani ratni zločinci i da su na udaru bili povratnici u gradovima iz kojih je tokom rata proterano nesrpsko stanovništvo, prenosi agencija Rojters

„Pozivamo nadležne vlasti da bez odlaganja istraže ove incidente i da pozovu odgovorne osobe na odgovornost“, naveo je portparol Stejt departmenta u saopštenju.

Portparol kaže i da su SAD duboko zabrinute zbog „izveštaja o govoru mržnje, veličanju ratnih zločinaca i provokativnim incidentima koji su tokom vikenda bili usmereni na povratnike u entitetu Republika Srpska".

Republika Srpska je 9. januara obeležila Dan Republike i 30 godina od postojanja RS.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Lider SDA Bakir Izetbetović, sin pokojnog Alije Izetbegovića, oživeo je vojne jedinice smrti kojima je komandovao njegov otac - Zelene beretke. Хоће ли и ово господа из САД испитати ?

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija