• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

13.01.2022

09:51

ALIJINE BERETKE ALARM ZA CELU EVROPU! Mudžahedinske i terorističke ćelije sve brojnije, ŠOKANTNO upozorenje stručnjaka - SVE JE POČELO OD...

printscreen facebook

Balkan

ALIJINE BERETKE ALARM ZA CELU EVROPU! Mudžahedinske i terorističke ćelije sve brojnije, ŠOKANTNO upozorenje stručnjaka - SVE JE POČELO OD...

Podeli vest

Prof. dr Ilija Životić je rekao da su sankcije Miloradu Dodiku podstrek islamističkim ekstremistima na području Bosne i Hercegovine i da oni smatraju da su time nagrađeni

Objava zloglasne paravojne formacije Zelene beretke, koju je pred rat devedesetih u BiH osnovao tadašnji lider SDA Alija Izetbegović, za prijem novih članova predstavlja pokušaj zastrašivanja Srba i Hrvata u BiH, te priprema za eventualne sukobe u toj zemlji, smatra stručnjak za terorizam i bezbednost Dževad Galijašević.

- Upravo Zelene beretke nastaju u leto 1991. a poznato je da je sukob u BiH krenuo u aprilu. I znamo šta se desilo u napadu u Dobrovoljačkoj ulici, kada su stradale strarešine i civili. Ovakav jedan poziv za ponovno okupljanje, sa namerom da upravo da počine ono što su radili devedesetih godina. Ovo je jedan alarm za bezbednosni sistem, ne samo zemalja u okruženju, već i čitave Evrope. Sada imamo pojačano prisustvo i broj terorističkih ćelija i mudžahedina na prostoru Bosne i Hercegovine - rekao je za televiziju Kurir prof. dr Miroslav Begović, profesor bezbednosnih nauka.

 

 

- Mislim da ponovno oživljavanje Zelenih beretki nije povezano sa Danom Republike Srpske. Povezano je sa uvođenjem sankcija Miloradu Dodiku. Već sam govorio da su sankcije Miloradu Dodiku podstrek islamističkim ekstremistima na području Bosne i Hercegovine i da oni smatraju da su time nagrađeni - rekao je prof. dr ilija Životić.

Prof. dr ilija Životić misli da Srbija treba da ima dobre odnose da SAD-om, ali ističe da sankcije ne vode dobrim odnosima.

- Neko sam ko se zalaže za dobre odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, i zaista radim da do toga dođe. Ali, put sankcija, nije put prijateljstva. Većina stanovništva je glasala za Milorada Dodika i sada je normalna da se oni identifikuju sa tim sakcijama - rekao je prof. dr Ilija Životić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZN

pre 2 godine

Ta objava je forma. Oni su svi "zelene beretke - glavoseče". A sjatili su se u Bosnu kao u svoju najrođenju zemlju. Ovo je verovatno samo poziv da dobiju uniformu i oružje. Da ne nose 3/4 pantalone po kojima su prepoznatljivi. A ništa drugo i ne znaju, niti hoće da rade, izuzev da ubijaju. Čekali povod.

Sloboda

pre 2 godine

Sve sto mogu da urade je da vicu njihov ratni poklic.

Užasno je to što Srbija jača svoju vojsku, ali su Zelene beretke super i bezazlene! Đukanović BRUTALNO ODGOVORIO SONJI BISERKO!
Politika

Užasno je to što Srbija jača svoju vojsku, ali su Zelene beretke super i bezazlene! Đukanović BRUTALNO ODGOVORIO SONJI BISERKO!

Sonja Biserko je juče gostujući na đilasovskoj N1 za regrutaciju paravojnih formacija u BiH - "Zelenih beretki" okrivila Srbiju i Republiku Srpsku i komentarisala jačanje Vojske Srbije, kao i program obeležavanja 30 godina od osnivanja Republike Srpske, a na njene sramne i nebulozne optužbe odgovorio je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović

12.01.2022

09:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija