• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.01.2022

18:06

PLENKOVIĆ ZBUNJEN: Apsurdno je da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsedništva BiH!

Balkan

PLENKOVIĆ ZBUNJEN: Apsurdno je da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsedništva BiH!

Podeli vest

Činjenica da su Bošnjaci od 2006. tri puta izabrali formalno hrvatskog člana Predsedništva BiH predstavlja "ogromnu neugodnu prepreku" razvoju odnosa između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ocenio je hrvatski premijer Andrej Plenković, istakavši da je o tome važno razgovarati s predstavnicima Bošnjaka

Plenković u intervjuu za HRT kazao da od 2006. postoji "anomalija i izborni inženjering" koji se očitava u tome da su brojniji Bošnjaci u Federaciji BiH tri puta izabrali hrvatskog člana predsedništva.

- To je nama neprihvatljivo. To nama predstavlja ogromnu neugodnu prepreku u odnosima. Nije normalno da Hrvat u predsedništvu Bosne i Hercegovine nikad nije primljen u Hrvatskoj zadnjih nekoliko godina - kazao je Plenković.

- Ta situacija je apsurdna. Ja ne znam ni za jednu drugu situaciju tog tipa - dodao je.

U tom je kontekstu istakao da je važno razgovarati i s Bakirom Izetbegovićem, predsednikom SDA, najveće bošnjacke stranke, kao i s Draganom Čovićem, predsednikom HDZ-a BiH, najveće hrvatske političke stranke u zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija