• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

17.01.2022

20:13

SRBI, UŽIVAJTE! RUSKA ŠAMARČINA SARAJEVU I AMERIMA! Kalabuhov: Kad čujem za maligni uticaj Rusije", imam utisak da je nešto "maligno" u glavama onih koji o tome pričaju!

Balkan

SRBI, UŽIVAJTE! RUSKA ŠAMARČINA SARAJEVU I AMERIMA! Kalabuhov: Kad čujem za maligni uticaj Rusije", imam utisak da je nešto "maligno" u glavama onih koji o tome pričaju!

Podeli vest

Izjava Ambasadora Rusije u BiH Igora Kalabuhova: Upoznao sam se sa "oproštajnim" intervjuom američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini Erika Nelsona za nekoliko izdanja. Ne mogu ostaviti bez pažnje neke od njegovih primedbi.

Kolega tvrdi: " Ruski ambasador je prošle godine to čak i rekao, da Rusija ne bi dozvolila BiH da se pridruži NATO-savezu."

Najblaže rečeno, ovo je netačna interpretacija. Iskreno rečeno, to je laž.

Za gospodina Erika Nelsona i sve one koji su histerično reagovali na izjavu u pitanju, ponavljam. Rusija, za razliku od Vašingtona, Bosni i Hercegovini ne nameće spoljnopolitičke prioritete. Bosna i Hercegovina, koju smatramo prijateljskom zemljom, ima suvereno pravo izbora. Ali ukoliko izbor bude u korist ulaska u NATO - iako je jasno da u državi ne postoji konsenzus po tom pitanju a trenutna situacija se temeljno razlikuje od perioda 2000-ih - Rusija ima puno pravo da reaguje na ovakav hipotetički razvoj situacije u skladu sa svojim nacionalnim interesima.

Što se tiče Ureda visokog predstavnika. Verovatno svi su već shvatili kakav su naši zapadni partneri inscenirali cirkus oko takozvane smene visokog predstavnika. Bez rezolucije Saveta bezbednosti UN ovo mesto je vakantno.

SRBIMA PRETI GUBITAK PRAVA! Hrvati našli CAKU u zakonu koja je ozbiljno protiv srpskog jezika, pisma i zapošljavanja!

Da ne govorim o tome da Upravni odbor, pod pritiskom Vašingtona, krši ne samo duh, već i slovo Mirovnog sporazuma, svaki put iskrivljujući njegov tekst u svojim izjavama.

O pogubnosti OHR-a tvrdimo ne samo mi, već i trezveni posmatrači na Zapadu. Mogu se osvrnuti na nedavni članak prvog visokog predstavnika, Karla Bilta, koji je - a on zna o čemu govori - pozvao na zatvaranje OHR-a i okončanje arhaičnog spoljnog protektorata u BiH. Da se Bosancima i Hercegovcima nudi prilika da se sami dogovore.

Foto: Fotoilustracija

Zar nije očito da nastavak prisutnosti OHR-a dovodi do destabilizacije situacije ne samo u BiH, već i u celom regionu? Ali krivica se pripisuje, kao i obično, potpuno drugoj osobi. Sankcije se primenjuju kao dio "nastave", bez suđenja ili istrage. Istovremeno, oni koji se sada burno raduju nedavno uvedenim ograničenjima treba da imaju na umu da i ista mogu uticati i na njih - ako Vašington poželi nekoga da kazni "zbog korupcije".

A gde je ono čuveno "beyond reasonable doubt"? Ili se u odnosu na „domorodce" nema potrebe za opterećivanje dokazima?

ON JE RAZNET U EKSPLOZIJI AUTOMOBILA U PODGORICI! Navodno je pripadnik škaljarskog klana

Tu se može zamisliti jedan strog učitelj u cilindru sa prugama i zvezdicama, koji lenjirom mlati nesavesne učenike po prstima dok ne "ispune postavljene uslove i da se upišu u evropsku školu"...

O "malignom uticaju Rusije". Svaki put kad ovo čujem, dobijem snažan utisak da se nešto "maligno" dogodilo u glavama onih koji o tome pričaju.

Voleo bih poželeti gospodinu Nelsonu uspeh u njegovim budućim aktivnostima."

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija