• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.01.2022

08:17

DRITAN OSTAO BEZ GLAVNE PODRŠKE? Organizovani PROTESTI u Crnoj Gori, prvi je bio sinoć, A NI DANAS NEĆE ODUSTATI, HAOS SE TEK SPREMA

Beta

Balkan

DRITAN OSTAO BEZ GLAVNE PODRŠKE? Organizovani PROTESTI u Crnoj Gori, prvi je bio sinoć, A NI DANAS NEĆE ODUSTATI, HAOS SE TEK SPREMA

Podeli vest

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je sinoć da je podneo inicijativu za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića. On je to objavio na svom Tviter nalogu, a ispred zgrade crnogorske Vlade sinoć je održan miran protest nekoliko stotina građana koji se protive inicijativi o formiranju manjinske vlade

"U Skupštini Crne Gore podneo sam inicijativu za smenu Dritana Abazovića, i predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsednika Vlade Crne Gore. Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru", napisao je Krivokapić.

 

 


Premijer je objavio i dokument u kojem se navodi da Vlada podnosi zahtev za sazivanje vanredne skupštinske sednice za 3. februar u 11 sati.

Poslanici Građanskog pokreta URA i opozicionih partija inicirali su glasanje o nepoverenju 42. Vladi Crne Gore

Kako se navodi u inicijativi koju je potpisao 31 poslanik, smatraju "jednim od osnovnih postulata savremene demokratije" da se Vladi proveri podrška u Parlamentu.

 

 

Ispred zgrade crnogorske Vlade sinoć je održan miran protest nekoliko stotina građana koji se protive inicijativi o formiranju manjinske vlade.

Učesnici protesta su se potom preselili ispred Skupštine Crne Gore, gde je saobraćaj bio blokiran.

Organizator skupa nije poznat, a među građanima su bili prisutni poslanici Demokrata i Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore, koji su poručili da se prekraja izborna volja građana.

Posle 40-ak minuta građani su se razišli, prenela je RTCG. Među građanima bili su prisutni poslanici Demokrata Momo Koprivica i Vladimir Martinović, Ujedinjene CG Vladimir Dobričanin i poslanik Prave CG Marko Milačić.

Koprivica je kazao da žele da sačuvaju izbornu većina od 30. avgusta, kada su građani jasno rekli da ne žele da se DPS pita, a, kako je istakao, manjinska vlada znači da se DPS pita.

"To znači da se ne mogu odluke donositi bez DPS-a. Kako neko misli da proveri prljave poslove bivših funkcionera, ako DPS podržava tu vladu", kazao je Koprivica.

On je naglasio da su odavno najavljivali da se ovaj plan sprema, i pravovremeno upozorili građane na ovo.

Protestu je prisustvovao i poslanik Ujedinjenje Crne Gore Vladimir Dobričanin koji je naglasio da sada kada su počele promene koje će doneti boljitak građanima, počinje rušenje kompletnog sistema.

Nije bitno je li to Vlada, oni ruše ono što je narod izabrao 30. avgusta, rekao je Dobričanin.

Građani su najavili novo okupljanje danas u isto vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija