• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

08.02.2022

23:18

REPUBLIKA SRPSKA JE REALNOST, TO JE ZAVRŠENA PRIČA! Sarajevo će tek sada "uzeti na zub" Čovića i Hrvate! ISKREN, ILI NE, POGODIO JE U CENTAR!

Balkan

REPUBLIKA SRPSKA JE REALNOST, TO JE ZAVRŠENA PRIČA! Sarajevo će tek sada "uzeti na zub" Čovića i Hrvate! ISKREN, ILI NE, POGODIO JE U CENTAR!

Podeli vest

Lider HDZ BiH Dragan Čović poručuje da, ako Izborni zakon ne bude promenjen, neće biti izbora u oktobru u BiH. Spreman je, kaže, da Bošnjacima da još jednu šansu za razgovor o izmenama izbornog zakonodavstva

Lider HDZ-a je istrajan - određene odredbe Izbornog zakona BiH, koje su stavljene van snage, moraju biti promenjene.

- Jasno je da, ako te promene nema, ne postoje ustavne i zakonske mogućnosti da se organizuju izbori. Ovo što govorim ima utemeljenje u odluci Ustavnog suda. Nema nikakvih preduslova da se održe izbori ukoliko nema promena Izbornog zakona BiH, slično kao što je bilo sa Mostarom - rekao je Čović.

Nakon neuspešnih pregovora Hrvata i Bošnjaka u Neumu, njegovi učesnici nastavljaju međusobna optuživanja. Tako Izetbegović tvrdi da Čoviću odgovara da Željko Komšić ostane u Predsedništvu. Za Čovića je to isto kao kada bi Izetbegović rekao da želi da živi u Herceg Bosni.

- Otišao sam da rešimo pitanje povratka u institucije BiH, da kažem da treba čuvati Ustav BiH, a i Republika Srpska je deo Ustava BiH, da kažem da građanska država nije rešenje i otišao sam zbog hrvatskog naroda u Republici Srpskoj - kaže Čović.

UCENA IZ PRIŠTINE U ČETIRI TAČKE, SRBIJA TO NEĆE PRIHAVTITI! Brisel i Ameri, naravno, ćute, kao ništa ne znaju! ALBANCI OVO NE BI SMELI BEZ...

- Republika Srpska je, ma šta ko od nas mislio, realnost i činjenica, sa svojim institucijama u Dejtonu. Svi oni koji poštuju Ustav moraju poštovati Republiku Srpsku. Kako možete poštovati Ustav, a govoriti 'ja sam protiv Republike Srpske'. Da li je neka reč od mojih 20 minuta izvučena iz konteksta i nekoga povredila, to je drugo pitanje - dodao je on.

SRBI SE ZA OVO NISU BORILI, CRNA GORA SE VRAĆA U "MRAČNO DOBA"! MILO JE POBEDIO, ZA SADA! Manjinska vlada već formirana - URA će se utopiti u DPS?!

Dok se priprema novi sastanak Hrvata i Bošnjaka u četvrtak, Čović kaže da se nakon tog dogovora, o izmenama Izbornog zakona BiH ne može razgovarati bez predstavnika Republike Srpske, jer je njihova podrška potrebna u Parlamentarnoj skupštini BiH, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija