• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.03.2022

11:18

RUSI UVRSTILI I HRVATSKU NA NEPRIJATELJSKU LISTU! Premijer ravnodušan prema odluci!

Reuters

Balkan

RUSI UVRSTILI I HRVATSKU NA NEPRIJATELJSKU LISTU! Premijer ravnodušan prema odluci!

Podeli vest

Ambasada Rusije u Hrvatskoj je, povodom izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je ravnodušan prema odluci Rusije da uvrsti Hrvatsku na svoju listu neprijateljskih zemalja, saopštila da se ovakva odluka bazira na principu reciprociteta prema Zagrebu i Zapadu

Vlada Ruske Federacije je juče odobrila spisak stranih država i teritorija koje vrše neprijateljske akcije protiv Rusije, a na njoj su i neke zemlje zapadnog Balkana, poput Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije, kao i dve članice EU - Slovenija i Hrvatska, podseća RIA Novosti.

Plenković je, u vezi sa uvrštavanjem Hrvatske na listu, na Tviteru napisao da takva odluka "u stvari, nije važna" i dodao da su hrvatske vlasti "vodile ispravnu politiku, na koju možemo biti ponosni".

- Akcije Ruske Federacije su prirodan odgovor na kolektivne izjave i akcije Zapada, uključujući Evropske unije i posebno Hrvatske, na osnovu principa reciprociteta- rečeno je agenciji RIA Novosti u ruskoj diplomatskoj misiji.

Kako podseća RIA, hrvatske vlasti su u nedelju prijavile da su prihvatile više od dve hiljade izbeglica iz Ukrajine, ranije su podržale sve sankcije protiv Ruske Federacije i zatvorile vazdušni prostor za ruske letelice.

Hrvatsko ministarstvo odbrane je ranije izvestilo o dodeli pešadijskog naoružanja u vrednosti od 16,5 miliona evra za opremanje četiri brigade Oružanih snaga Ukrajine, a oko 200 hrvatskih dobrovoljaca otišlo je u Ukrajinu.

BONUS VIDEO: 
 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 2 godine

Komšije imate povijesnu priliku biti na pravoj strani kao cijeli svijet. I to propuštatre zbog debila na vlasti. Pa tko vam drži sve fabrike po Srbiji zapad ili rusija?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija