• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

09.03.2022

22:22

MILANOVIĆ NE DA NA DODIKA, NEKIMA JE ON ČUDOVIŠTE, MENI NIJE - ON JE MOJ SAGOVORNIK, neću mu uvoditi sankcije!

Beta

Balkan

MILANOVIĆ NE DA NA DODIKA, NEKIMA JE ON ČUDOVIŠTE, MENI NIJE - ON JE MOJ SAGOVORNIK, neću mu uvoditi sankcije!

Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da je Republika Srpska činjenica, a da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik njegov sagovornik

On je naveo da Evropski parlament, koji je zakonodavno telo, ne uvodi nikakve sankcije Dodiku, te istakao da ne voli hajke, jer ih obično predvode kukavice.
       

- Evropski parlament ne uvodi nikakve sankcije, koliko ja znam. Zna se kako se sankcije uvode i koje je zakonodavno telo da bi se uvele sankcije Miloradu Dodiku. Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice. Milorad Dodik je predstavnik srpskog naroda i njega poznajemo. Strahujemo od onih koje ne poznajemo, kao i od Dodika prije, koji je doveden prije 20 godina. Nekima je čudovište, nekima nije. Meni nije. Meni je sagovornik. Ja mu neću uvesti sankcije - rekao je Milanović, prenosi Indeks.
       
Komentarišući situaciju u BiH, Milanović je rekao da je pojačana prisutnost snaga zbog rata u Ukrajini, ali da nema načina da sve to skupa eskalira u oružani sukob u BiH.
       
- To nije Rusija, EU time pokazuje neku svoju snagu te pere savjest zbog onoga što se događa u Ukrajini. Ukrajina i Rusija su jedno, a ovo ovdje je nešto sasvim drugo, srećom mirnije i benignije - rekao je Milanović i dodao da NATO „nije aktivan u BiH, već EU".

AMERIČKI SUKOB SA PUTINOM PLATIĆE ONI SA NISKIM PRIMANJIMA, KAO I MALIM PLATAMA! Lapan im poručuje - finansirate Putinov rat, platićete više da bi odbranili poredak i demokratiju...

       
Odgovarajući na pitanje novinara o Dodikovim idejama o otcepljenju Republike Srpske, Milanović je rekao da je jedno politička retorika, a drugo ono što je realno.
       
- Ideje su jedno, svako može imati glupe ideje. Čujte, imam i ja blesavih ideja, kao i vi. Neka se svi bave pametnijim poslom. Njegova ideja je ideja. A šta je ideja o trećem entitetu? Jel' to ideja koja vodi razbijanju BiH i njezinom pustošenju i pljačkanju ili je dio pregovaračke taktike da neka oteta prava koja honorira EU da ih Hrvati dobiju? Ja nisam glasao za Republiku Srpsku niti je to moja ljubav, ali ona postoji. Kao i Kosovo. Neka ga svi priznaju - rekao je Milanović.
       
Kada je riječ o NATO-u u Gruziji, Milanović kaže da će se tome suprostaviti i da to „ne dolazi u obzir", prenose hrvatski mediji.

SRBIJO, BEZ PANIKE, SVE JE POD KONTROLOM - NEMA POVIŠENE RADIOAKTIVNOSTI! Stručnjaci objasnili na koji način je naša zemlja zaštićena...

       
Dodao je DA treba biti oprezan kad je reč o sankcijama Rusiji.
       
- Tu treba biti oprezan, da se ove sankcije ne pretvore u odmazdu i u zulum. Koga treba kazniti, treba kazniti - naglasio je Milanović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ben Bentil se vratio u Evropu!
Politika

Ben Bentil se vratio u Evropu!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Ben Bentil nakon godinu dana se vraća u Evropu i nastupaće za Hapoel iz Tel Aviva koji se takmiči u Evrokupu.

01.07.2024

12:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija