• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.03.2022

14:38

ŠMIT SA BERBOK O BOSNI: O granicama se ne može pregovarati

Informer/Fotomontaža

Balkan

ŠMIT SA BERBOK O BOSNI: O granicama se ne može pregovarati

Podeli vest

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit izjavio je danas u Sarajevu, posle sastanka sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok, da se o granicama BiH i o BiH ne može pregovarati

- Svako u ovoj zemlji može živeti kako želi i gde želi - u miru - kazao je Šmit, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

- Poseta ministarke Berbok je, pre svega za ljude u BiH, jedan dokaz da međunarodna zajednica i dalje ovaj region drži na oku i posmatra, naročito u ovim teškim vremenima. Jedinstveni smo da evropska integracija BiH može biti jedini put za njenu budućnost, a put BiH ide preko stabilnosti i potrebno je sigurno okruženje ako se dese neophodni koraci - rekao je Šmit.

On je kazao da vidi da je proaktivna uloga Nemačke i drugih država u veoma dobrom okviru i okruženju.

- Hvala Nemačkoj što trajno podržava sigurnost i teritorijalni integritet BiH i integraciju BiH u evropske strukture - dodao je Šmit.

On je naglasio kako treba jasno reći i postaviti se na stranu protiv korupcije i onih koji žele da ovu zemlju vide disfunkcionalnu i podeljenu.

- Zbog toga se zahvaljujem Vladi Nemačke što je stala na tu stranu i što će sigurno stati i suprotstaviti se onim koji podrivaju ovu zemlju - kazao je Šmit.

Foto: Tanjug/AP

Analena Berbok


Prema njegovim rečima, tu u blizini se nalazi Parlamentarna skupština BiH i u njoj treba da se donose odluke.

- Međutim, premalo ih je doneto i premalo ih se donosi. Apelujemo da se donesu odgovarajuće odluke - istakao je Šmit.

On je naveo da će OHR i EUFOR dati doprinos za demokratiju u ovoj zemlji.

- Povrede ljudskih prava koje su se događale se ne smeju preneti na naredne generacije i ne smeju se politizovati. Svi zajedno treba da rade na tome - civilno društvo, parlament, mladi i svi mi. Ja u tome vidim svoj zadatak - kazao je Šmit.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Priština ubija dijalog!
Politika

Priština ubija dijalog!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština ubija dijalog, kao i da je glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi u sredu u Briselu odbio da razgovara o svim temama.

03.07.2024

12:27

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?
Politika

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ljudi iz crnogorskog rukovodstva govore stranim predstavnicima da je rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu doneta pod pritiskom Beograda i upitao predsednika Crne Gore i predsednika Vlade te zemlje da li ih je ikada pozvao telefonom da vrši pritisak na njih i da li je ta rezolucija bila njegova ideja.

03.07.2024

12:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija