• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Webtribune/Mediji/Informerf

07.04.2022

17:30

KIJEV SE OVOG PLAŠI KAO "ĐAVO KRSTA"! NIČE HERSONSKA NARODNA REPUBLIKA! Potom slede Harkovska,  Odeska, Nikolajevska, Zaporoška, Krivoroška... TO JE KRAJ PRIČE...

Fotoilustracija

Balkan

KIJEV SE OVOG PLAŠI KAO "ĐAVO KRSTA"! NIČE HERSONSKA NARODNA REPUBLIKA! Potom slede Harkovska, Odeska, Nikolajevska, Zaporoška, Krivoroška... TO JE KRAJ PRIČE...

Podeli vest

Jedan važan proces unutar Ukrajine - možda i najvažniji - nastaviće se tamo gde su ga američke marionete u Kijev u silom zaustavile 2014. U Hersonskoj oblasti - koja je pod kontrolom ruske vojske - ubrzo može biti proglašena Hersonska Narodna Republika.

Da li je HNR uopšte potrebna, s obzirom na to da Ukrajine neće više biti ako njena denacifikacija i demilitarizacija bude dovedene do kraja?       

Mnogi u Rusiji smatraju da je prisajedinjenje Ukrajine Rusiji „jedini pravi istorijski izbor". Među njima je i poznati (do 2014-te) ukrajinski političar Oleg Carjov koji ne krije:
       
- Ukrajina kao država ne sme postojati. To su ruske zemlje i one se moraju vratiti u Rusiju. 

 Započet proces formiranja oblasnih elita

I Carjov priznaje da je pripajanje RF cele Ukrajine odjednom veoma složen i težak zadatak i ekonomski i zato što je nacionalizam ovladao milionima. Naročito na zapadu Ukrajine.

Istorija Malorusije XVII veka i Ukrajine XXI veka dokazala je da je svaka od Moskve nezavisna ukrajinska elita u manjoj ili većoj meri - antiruska.

Foto: AP/Tanjug

Ukrajinci napuštaju zemlju

Pretvaranjem ukrajinskih oblasti u „narodne republike" biće započet proces formiranja oblasnih elita koje će od svog dela Ukrajine-AntiRusije praviti Rusiju.

I u Moskvi se priznaje da bez lokalnih proruskih elite narod neće biti lako izlečiti od ukrajinskog nacionalizma.

Upravo započinje višegodišnji proces demontaže AntiRusije.

HNR će biti jedna od prvih karika demontaže.

Kijev ne krije da se veoma boji pojave Hersonske Republike.

Zato su mnogi uvereni: što se pre pojavi - to bolje...

Tako će se brže pojaviti i Harkovska, Nikolajevska, Odeska, Zaporoška, Krivoroška... republika...

Moguća je, kao prelazna forma, i njihova federacija.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

Bonus video!!!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nidje veze

pre 2 godine

Ovo bas neko vjeruje? Ukraina mora nestati? To je u vama u redu? Zamislite da vama neko da naziv "nacista" i pocne da tvoje i sve okolo ubija. Nema niko pravo da nekome cini zlo ili da mu sudi! Nece nikad prestati rata, ako konflikti se ne rijesavaju na medjunarodnim sudovima!

Osman

pre 2 godine

nece biti, koliko znamo rusi se povlace iz Zaporozja, Harkov jos nisu osvojili a Odesa je predaleko ( trebace im 2 nedelje borbi da dodju do nje, ovo gadjanje sa mora je nista). tako da Zaporoska i Odeska oblast su samo pusti snovi, pogotova sada kada je Dimitrij Peskov za Sky njuz priznao da Rusija ima znacajne gubitke u ratu sa Ukrajinom, ako dobiju Donjeck bice dobro, na kraju ce dobiti Krim i Donjeck, a Lugansk ce sluziti za trampu teritorije

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17