• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Avaz.ba

07.04.2022

08:02

U SARAJEVU CENE DIVLJAJU! Piletina košta kao teletina pre dve godine!

Pixabay

Balkan

U SARAJEVU CENE DIVLJAJU! Piletina košta kao teletina pre dve godine!

Podeli vest

Vlast je nema na svakodnevni rast cijena, a građanima preostaje jedino da se uzdaju u inspekciju kojoj mogu da prijave nepravilnosti u vezi s nekontrolisanim poskupljenjima, ocenjuje sarajevski Avaz

Predsednik Udruženja potrošača Kantona Sarajevo Edin Pašić, objašnjava da je potrebno izvršiti pritisak na Federalno ministarstvo trgovine i inspekcije.

- Samo oni mogu utvrditi da li proizvođači tih proizvoda koriste situaciju, odnosno da li su povećali marže u proteklom periodu mimo standardnih, da li imaju ekstra zaradu na tome ili je zapravo situacija kakvoj svedočimo uzrokovana talasom poskupljenja – rekao je Pašić.

Naglašava da je bitno utvrditi kome je inspekcija pisala kazne, proizvođačima ili prodavačima.

- Znam da su, recimo, pisali kazne zbog povećanja cene nafte. Bitno je da se tu zna ko je šta zgrešio, jer ako je samo napisana kazna, a da nije snižena cena, onda nismo ništa postigli – upozorava Pašić.

Iako je rast cena šokantan, navodi da građani nemaju nikakvu drugu opciju osim da se obrate nadležnim organima i traže strožu kontrolu.

- Potrebno je vršiti pritisak da se uvede red, jer je očigledno da piletina košta koliko je pre dve godine koštala teletina – zaključuje Pašić.

Makroekonomski analitičar Faruk Hadžić apeluje na vlast da donese mere i pomogne građanima.

- Svedoci smo spiralnog rasta cena. Upozoravao sam da ćemo ubrzo osetiti drugi inflacijski udar, u koji već sada ulazimo. Da li vlast misli bilo šta da uradi osim mere koja ne može zaustaviti rast cena, a to je ograničenje marži – rekao je Hadžić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija