• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.04.2022

20:04 >> 20:08

Dodik ODMAH ODGOVORIO Šmitu! KUPI KARTU U JEDNOM PRAVCU za Nemačku!

RTS Screenshot

Balkan

Dodik ODMAH ODGOVORIO Šmitu! KUPI KARTU U JEDNOM PRAVCU za Nemačku!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je imovina Republike Srpske imovina Republike Srpske i da tu "ne pomažu ni bonska, niti bilo kakva ovlašćenja"

On je, nakon što je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit saopštio da je upotrebio bonska ovlašćenja i poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, istakao da "najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nemac Kristijan Šmit krčmio ono za šta su dali najvrednije".

Dodik je u izjavi za Srnu podsetio da je pitanje imovine rešeno 1995. godine u Dejtonu i istakao da "samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Kristijana Šmita, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već rešena".

Ocenio je da je potez Kristijana Šmita ''''kič i šund politike na koju su ga naterali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali'''', prenosi RTRS.

"Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Šmitu preporučujem da kupi kartu za Nemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor", poručio je Dodik.

Foto: Reuters

Kristijan Šmit


Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske 10. februara, a predsednica RS Željka Cvijanović objavila je 7. aprila Ukaz o proglašavanju Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Zakon je trebalo da stupi na snagu u četvrtak, 14. aprila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zagor

pre 2 godine

ha ha ha ha ha Mili Ronhilu neće trebati,po svoj prilici,ni karta,nego će o trošku države biti otpraćen u smjeru ustanove gdje će besplatno imati krov nad glavom,grijanje,doručak,ručak i večeru.......a vjerovatno i steći jedan novi strah....od saginjanja....ako mu šta ispadne! :)))

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija