• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.04.2022

10:41

U CRNOJ GORI INFLACIJA U MARTU SKORO 10 ODSTO!

Balkan

U CRNOJ GORI INFLACIJA U MARTU SKORO 10 ODSTO!

Podeli vest

Inflacija u Crnoj Gori, merena rastom potrošačkih cena, porasla je u martu za 3,4 odsto u odnosu na februar, dok je u poređenju sa martom 2021. godine zabeležila rast od 9,7 posto, objavila je Uprava za statistiku Monstat

Najveći uticaj na mesečnu stopu inflacije imali su rast cena hleba i žitarica, goriva i maziva za motorna vozila; mleka, sira i jaja; mesa, čvrstih goriva, odeće, ulja i masti i drumskog prevoza putnika, prenosi portal CdM.

Potrošačke cene u Crnoj Gori su u prvom kvartalu 2022. godine, u odnosu na isti lanjski period, u proseku više za 7,4 odsto, pokazuju statistički podaci.

Na mesečnom nivou, u martu je najviše poskupeo prevoz (8,0 posto), zatim hrana i bezalkoholna pića (5,0%), odeća i obuća (3,1%), nameštaj, oprema za domaćinstvo i rutinsko održavanje stana (2,1%), stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva (1,8%), ostala dobra i usluge (1,4%),, zdravlje (0,7%), rekreacija i kultura (0,5%), te alkoholna pića i duvan (0,3%).

Pad cena zabeležen je samo u grupi restorani i hoteli za 0,5 odsto, dok se cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale, dodaje se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) CRNA GORA JE SAD PALA NAJNIŽE! EJ, LJUDI, ONI SU ZABRANILI RUSKE MEDIJE! Valjda se plaše da će dobrovoljci nagrnuti u Rusiju, kao onomad sa Japanom?! Ono kad Lekso poseče samuraja!
Balkan

(VIDEO) CRNA GORA JE SAD PALA NAJNIŽE! EJ, LJUDI, ONI SU ZABRANILI RUSKE MEDIJE! Valjda se plaše da će dobrovoljci nagrnuti u Rusiju, kao onomad sa Japanom?! Ono kad Lekso poseče samuraja!

Crna Gora zvanično zabranila ruske medije: Na snagu stupile mere protiv Rusije, njenih građana i kompanija. Valjda se plaše da će dobrovoljci nagrnuti u Rusiju, kao onomad sa Japanom?! Ono kad je kapeten crnogorski Lekso Saičić "ničom izazvan" posekao najboljeg japanskog borca - i još pritom i samuraja

14.04.2022

21:58

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija