• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2022

19:39

RAMA POZVAO NATO DA NAPRAVI LUKU U DRAČU! Alijansa zainteresovana za vojno širenje kroz Albaniju!

printscreen

Balkan

RAMA POZVAO NATO DA NAPRAVI LUKU U DRAČU! Alijansa zainteresovana za vojno širenje kroz Albaniju!

Podeli vest

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da je Albanija pozvala NATO da učestvuje u sufinansiranju vojnog dela nove luke u Draču, odnosno postavljanje pomorske baze vojnog saveza u toj luci

Rama je na konferenciji za novinare u Tirani govorio o dešavanjima na samitu NATO u Madridu, ističući da je tamo izneo detalje o izgradnji pomenute luke, prenosi agencija Anadolija.

- Na samitu smo razgovarali o našem projektu i uskoro verujem da ćemo se vratiti u Brisel radi nastavka pregovora o predlogu koji je izazvao, ne samo interesovanje već i želju za produbljivanjem razgovora o postavljanju pomorske baze NATO-a u novoj luci u kojoj se, osim komercijalnog i trgovinskog dela, očekuje i vojni - rekao je Rama.

Dodao je da će uskoro o ovom pitanju održati poseban sastanak sa kompletnim albanskim ekspertskim timom i sa stručnjacima alijanse, kako bi se detaljno predstavio projekat i nastavilo dalje sa razgovorima.

- Trenutno se u Kučovi gradi taktička vazdušna baza NATO-a, to je u potpunosti inostrano finansiranje, dok ćemo za luku u Draču, naravno, sami finansirati ceo komercijalni deo i pozvali smo NATO da učestvuje u finansiranju vojnog dijela. Ako to ostvarimo, to će biti nešto što ima izuzetnu stratešku vrednost za Albaniju, ali i za sam NATO savez - rekao je Rama.

U Albaniji postoji nekoliko vojnih kompleksa nasleđenih iz komunističkog perioda, a poslednjih godina ponovo je u fokusu baza Kučova, koja će biti unapređena u prvu vazdušnu bazu NATO na Zapadnom Balkanu, navodi agencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17