• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/radio slobodna evropa

20.07.2022

12:12

TOTALNI KOLAPS NA NOVOM AUTOPUTU U CRNOJ GORI! "Zaustavio se i stavio DVOSED nasred kolovoza da odspava"

printscreeen/youtube/RTV NOVI PAZAR

Balkan

TOTALNI KOLAPS NA NOVOM AUTOPUTU U CRNOJ GORI! "Zaustavio se i stavio DVOSED nasred kolovoza da odspava"

Podeli vest

Egzibicije vozača, krivične prijave i požari na vozilima obeležili su prve dane na autoputu Podgorica - Kolašin. Pušten je u saobraćaj 14. jula, a u komandnom centru autoputa su začuđeni idejama vozača, koje su, kažu, više za psihološku, nego za saobraćajnu ekspertizu

Na auto-put "Princeza Ksenija" je Crna Gora čekala sedam godina, a sada kada se najzad otvoren na njemu se dešavaju razne čudne stvari, pa se nameće pitanje da li vozači znaju kako da se ponašaju na ovakvom putu. Tako je jedan vozač vozio u pogrešnom smeru 6 kilometara.

"Sretao je vozila koja su se sklanjala, on je ablendovao i tako došao na petlju i tamo se dosta nedolično ponašao. Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv tog lica”, rekao je direktor nadzora auto-puta Andrej Mihailović za Slobodnu Evropu.

Neki su vozili i do 200 kilometara na sat, što je duplo od dovoljene brzine na auto-putu. Par motociklista je pravilo pauzu za cigaru u tunelu, i selfi fotografije u sporoj traci.

"Jutros je stajao kamion u sporoj traci, gde je vozač doručkovao i pio pivo, evo i nama je to smešno dok ne počnemo da razmišljamo o svima ostalima koji treba tuda da prođu, a njima predstavljaju opasnost", rekao je Mihailović.


Jedan vozač je rešio da napravi pauzu od vožnje na kauču

"Imamo čoveka koji je vozio kauč na krovu auta, do tunela na severnom delu auto-puta 45 minuta. Tamo je fino odlučio da zaustavi vozilo i da odspava na kauču. Ovi primeri kaže direktor nadzora, izlaze iz domena saobraćajne struke. Ovo su priče i teme za psihologa. To što nama može da padne na pamet, to ja mislim..Evo tu su ljudi koji su radili, rade kao podizvođači kineske firme CRBC, oni su radili u regionu i van regiona i oni nisu ovo sretali", istakao je on.

Na usponu dugom 41 kilometar, sa 60 na 1160 metara nadmorske visine, često su se dešavale nezgode. 20 do 50 vozila dnevno ostane u kvaru, najčešće “prokuvaju”. Za prvih pet dana pet automobila se zapalilo.

“To su mahom starija vozila. Što je najvažnije nije bilo povređenih", istakao je direktor nadzora.

Autoput ima 20 mostova, 16 tunela i četiri petlje, svi pristupni putevi nisu gotovi. Koštao je skoro milijardu evra, a Crna Gora će ga isplaćivati do 2035. godine.

Uz besplatan prolaz, u špicu turističke sezone, auto-putem “Princeza Ksenija” je prvog dana prošlo 18.000 vozila i ako bi se tako nastavilo, Crna Gora bi zarađivala više od predviđenog.


Dnevnik Vijesti navodi da je iz Vlade Crne Gore saopšteno da bi 18.000 vozila značila dnevni prihod od oko 63.000 evra ako bi sva vozila koristila maksimalnu distancu. Po tom scenariju, zasnovanom na podacima o prometu iz špica sezone uz besplatan prolazak, država bi prihodovala oko dva miliona evra mesečno, odnosno 24 miliona evra godišnje.

Prema projekcijama “Monteput” koji gazduje auto-putem od ove deonice se očekuje 9,3 miliona evra godišnje. Izgradnja ove deonice koštala je oko milijardu evra. Od 21. jula putarina će za motocikle iznositi 1,5 evra, za putnička vozila 3,5 evra, a za kamione i autobuse 17 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
savakiwi

pre 1 godinu

Tamo su divlji ljudi,zato i ne idem više u CG.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija