• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/SD

25.07.2022

20:54

ŠTA REĆI, PICA NA HVARU 67 EVRA! I to ne u restoranu, ili piceriji, VEĆ OBIČNOJ PEKARI... Ako je i neki Srbin dobio po džepu... Pa i neka je, što...

Balkan

ŠTA REĆI, PICA NA HVARU 67 EVRA! I to ne u restoranu, ili piceriji, VEĆ OBIČNOJ PEKARI... Ako je i neki Srbin dobio po džepu... Pa i neka je, što...

Podeli vest

Ključne reči su obično "sramota", "bezobrazluk", "pohlepa"... Džambo pica na Hvaru košta 500 kuna, na srpskom prosto rečeno tričavih 67 evra! Pa, ko voli, nek izvoli

Reporter splitske Slobodne Dalmacije svaratio je na Hvar da vidi tu čuvenu picu. 

Očekivali su neki ekskluzivni restoran, sa bar pet zvezdica, kad ono obična pekara. Poznata još od pre. "Riva". Vlasnik je Tom Lekaj. 

On nije mogao doći, pa je na sastanak poslao brata - Marjana Lekaja.

On je ispričao da picu od 67 evra uglavnom kupuju stranci i da se niko od njih ne buni. 

Lekaj kao dokaz da im posao ide brutalno pokazuje dva računa koja su pre dva dana napravili stranci. Jedan sa broda kupio je 15-20 džambo pica, a onda se za dva sata vratio po još pet komada. 

- Prvi račun bio je 4.900, drugi 2.400 kuna, sve skupa 7.300 kuna (1.370 evra) - priča Lekaj 

Sagovornik Slobodne otkriva da on i brat drže samo tu jednu piceriju, kao i da su na Hvar došli iz Prizrena sa Kosova i Metohije. Kaže da su rimokatolici, da im je djed imao pekaru još 1930. godine u Prizrenu i da su samo nastavili porodični posao.

Da sve bude interesantnije, Hvar je mesto na koje srpski turisti poslednjih godina dolaze u velikom broju. 

Nije poznato da li je neki od njih "udaren po džepu" u lekajevoj pekari... 

Ako jeste i zaslužio je. Aman, pica je 67 evra... Gde to ima?! I na kraju što letuje i pare troši u Hrvatskoj...

Najskuplja pica na svetu košta tričavih 12.000 dolara

Ako ste mislili da je hvarska pica među najskupljim na svetu, mnogo ste pogrešili.  
Pica "Louis XIII" košta tričavih 12.000 dolara. Najskuplja pica na svetu može se probati u Salernu, u Italiji, a ona je kreacija Renata Viole, samo za odabranu klijentelu. 
Dovoljna je za dvoje, a da bi je napravili potrebno je 72 sata. Punjena je sa specijalaimn organskim cvetom, tri vrste kavijara koji su vrlo retki i skupi. Jastog je donesen iz Norveške, a na pici je i mocarela, zajedno sa još sedam vrsta sira.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija