• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Index.hr

26.07.2022

20:17

NEZAPAMĆENO NEVREME, VETAR ČUPA I LOMI, BUJICA NOSI SVE PRED SOBOM, DESETINE DOMOVA UGROŽENO! Vatrogasci ne uspevaju da savladaju KATASTROFU (Foto)

Balkan

NEZAPAMĆENO NEVREME, VETAR ČUPA I LOMI, BUJICA NOSI SVE PRED SOBOM, DESETINE DOMOVA UGROŽENO! Vatrogasci ne uspevaju da savladaju KATASTROFU (Foto)

Podeli vest

Na raščićšavanju posledica nevremena angažovano je 68 vatrogasaca s 25 vatrogasnih vozila

Desetine kuća u Karlovcu i okolini oštećene su u jakom nevremenu. Snažan vetar obarao je crepove i lomio prozore, iščupana su i brojna stabla, a nestala je i struja.

Žestoki vetar u hrvatskoj Karlovačkoj županiji napravio je štetu na putevima, a na više od 100 kuća je prijavljena šteta, uglavnom je reč o počupanom crepu, a ne nekima su i polupani prozori, prenosi portal Indeks.

- Na nekim je mestima vetar duvao brzinom od 16,5 metara u sekundi, što je u kategoriji "žestokog vetra" - rekla je za Hinu karlovački župan Martina Furdek Hajdin.

Ona je navela da su se na mnogim mestima savijala cela stabla i da je i hodanje bilo otežano.

- Sve službe civilne zaštite su na terenu, i utvrđuje sva nastala šteta - dodala je Furdek Hajdinova.

 

 

Vetar je iščupao i brojna stabla, a bilo je i bujica i prekida u snabdevanju električnom energijom. Na raščićšavanju posledica nevremena angažovano je 68 vatrogasaca s 25 vatrogasnih vozila. Iz nadležnog javnog preduzeća navode da sporadično ima prekida struje te da ekipe popravljaju kvarove i na dalekovodima i na niskonaponskoj mreži.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija