• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/politicki.ba

21.10.2022

12:54

BiH se pridružila osmom setu sankcija EU protiv Rusije

Pixabay

Balkan

BiH se pridružila osmom setu sankcija EU protiv Rusije

Podeli vest

Bosna i Hercegovina pridružila se najnovijim sankcijama Evropske unije protiv Rusije, zbog agresije te države na Ukrajinu

Savet Evropske unije je 6. oktobra odobrilo odluku o uvođenju novog paketa ekonomskih i individualnih sankcija Rusiji. Dogovorenim paketom se u zakonodavstvo EU uvodi osnova za određivanje gornje granice cene za morski transport ruske nafte u treće zemlje i dalja ograničenja pomorskog transporta sirove nafte i naftnih derivata u treće zemlje.

Osim toga, EU je uvela dodatna ograničenja uvoza na drvnu celulozu i papir, cigarete, plastiku i kozmetiku, kao i predmete koji se koriste u industriji nakita, poput kamenja i plemenitih metala, koji inače ostvaruju značajne prihode za Rusiju.

Evropska unija je takođe odobrila odluku o uvođenju sankcija protiv još 30 fizičkih i sedam pravnih lica u vezi sa ruskom agresijom na Ukrajinu.

"Zemlje kandidati Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija i Ukrajina, zemlja potencijalni kandidat Bosna i Hercegovina, te zemlje EFTA Island, Lihtenštajn i Norveška, članice Evropskog ekonomskog prostora, usklađuju se sa ovom odlukom Saveta. Oni će osigurati da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom odlukom Saveta. Evropska unija prima na znanje ovu obavezu i pozdravlja je", objavio je visoki predstavnik Evropske unije za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borrelj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 1 godinu

Ja vas iz Informera ne razumijem Ovaj novinar ili redakcija koja stoji iz ovoga teksta ili je Totalna Neznalica ili ovo radite namjerno. BiH kao drzava nije uvela sankcije jer Republika Srpska nije dala saglasnost i to je zvanicno .Da bi se uvele sankcije to mora da odobri troclano predsjednistvo BiH a ono to ne samo da nije uradilo vec nije ni razmatralo ovo pitanje To je zvanicno . Tako se ne moze ni pridruziti sankcijama tj novom paketu sankcija jer to je izjava nekog pojedinca a ne zvanican stav . Ovo sve vam je M.Dodik u svojim izjavama objasnio mnogo puta. Nemoguce je da neko ko radi svaki dan ovo nezna ili nije cuo . Pa se pitam koji su vasi motivi za ovako nesto .Zar je tesko da nazovete bilo koju instituciju u RS i da pitate za komentar vec objavljujete neistine koje ulaze u sirenje dezinformacija protiv zvanicnih stavova RS.Ja voli svoju RS i meni je stalo do nje i ona meni znaci puno .Neznam sta vi pored ovakih naslova koji nisu istiniti mislite o ovome i zasto nanosite stetu Republici Srpskoj.Hvala

DRAGAN

pre 1 godinu

Bosnija je okupirana zemlja ? kvazi drzava sto rekao MILANOVIC PREDSEDNIK ??

milan lala

pre 1 godinu

Nije se BiH pridruzila , nego FBiH zloupotrebljava polozaj ministra inostranih poslova pa se glasa bez saglasnosti R. Srpske . R. Srpska je protiv bilo kakvih sankcija Rusiji i bez konsenzusa u odlucivanju nemoze se donositi nikakva odluka u ime BiH . To sto Turkovic glas bez saglasnosti R. Srpske govori o BiH kao propaloj drzavi. Nece jos dugo ovaj cirkus od drzave opstati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija