• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

27.10.2022

19:16

(VIDEO) RUSI SU SAD UGASILI, 40 CRNOGORACA KRĆE NA PUTINA! Ne, nije šala, imaju specijalnu misiju na istočnoj granici Evrope, NATO JE NJIH ODABRAO ZA SPECIJALNI ZADATAK!

Balkan

(VIDEO) RUSI SU SAD UGASILI, 40 CRNOGORACA KRĆE NA PUTINA! Ne, nije šala, imaju specijalnu misiju na istočnoj granici Evrope, NATO JE NJIH ODABRAO ZA SPECIJALNI ZADATAK!

Podeli vest

Crnogorski vojnici u misiji protiv Rusije, vest je koju je sinoć najavio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, a koja je naišla na oštre komentare, osude, pa i podsmevanja.

Profesor filozofije Dušan Krcunović kaže za Sputnjik da je to u potpunosti u suprotnosti sa dugom istorijskom tradicijom, starih bratskih odnosa Crne Gore i Rusije.

Crna Gora platila krvavu ulaznicu za NATO

- Crna Gora je platila najkrvaviju ulaznicu u NATO pakt, u jedan agresivni vojni savez, a ova najava crnogorskog generala je nešto što se kosi, kao što rekoh, i kao što znamo, sa crnogorskom tradicijom i vekovnim crnogorsko- ruskim odnosima. Dovoljno je samo da se setimo onog stiha iz Njegoševog dela Lažni car Šćepan Mali, pe će biti jasno da Crna Gora nikada nije trebalo da ulazi u NATO pakt, a kamoli d razmišlja o učešću u takozvanoj mirotvornoj misiji na granicama sa Rusijom. Reč je o onoj rečenici iz Njegoševog dela koju izgovara jedan od vojvoda u Lažnom caru Šćepanu malom kada kaže: Ja ne pržim zemlje i narode!". NATO pakt prži zemlje i narode i sada se u tu sramnu misiju uključuje i Crna Gora. Ja zaista nemam reči - kaže profesor Krcunović za Sputnjik.

Konflikt sa sopstvenom istorijom

Književnik Milutin Mićović ističe da je Crna Gora odnedavno prihvatila politički program koji podrazumeva konflikt sa svojim narodom i svojom istorijom.

- Ovim potezom slanja vojnika na istok Crna Gora ulazi u konflikt sa svojom istorijom, i naravno sa Rusijom. Crna Gora u tome pokazuje drastičan nedostatak istorijske svesti i visok stepen poslušnosti prema novim, nazovi prijateljima. Bez Rusije ne bi bilo Crne Gore. A postajući neprijatelj Rusije, kao u ovom slučaju, Crna Gora samu sebe, ne samo da ponižava već i poništava. Ali ipak Crna Gora ima narod, koji naravno mnogo pati, i koji je mnogo patio od crnogorske vlasti. Narod koji, protiv svih pritisaka i razaranja, vraća dostojanstvo Crnoj Gori. Tako, na kraju krajeva, ima nade za Crnu Goru, oslanjajući se na njen narod, i njeno istorijsko pamćenje - poručuje Mićović.

Crnogorski vojnici će u skladu sa odlukom Skupštine do kraja januara ući u sastav borbene trupe NATO alijanse na istočnim granicama Evrope. Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, izjavio je u emisiji "Fokus", na TVCG da će u Bugarsku biti upućen ojačani pešadijski vod - ne više od 40 vojnika - čiji će zadatak, kako je rekao, biti odvraćanje od agresije.

Pogledatje o kakvoj sili se radi!!!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ero

pre 1 godinu

Dok je Milo radio na privatizaciji Crne Gore, vojsku je odmah posle policije privatizovao.A pre toga je sudstvo i školstvo bio privatizovao.I sad se osjete posledice privatizacije i ko zna kolko dugo će ta privatizacija pritiskaju Crnu Goru.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija