• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.11.2022

10:31

MILOVI SPREMAJU HAOS?! Danas protest ispred Skupštine Crne Gore! Demonstranti Abazoviću poslali posebnu poruku!

youtube.com/printscreen

Balkan

MILOVI SPREMAJU HAOS?! Danas protest ispred Skupštine Crne Gore! Demonstranti Abazoviću poslali posebnu poruku!

Podeli vest

Učesnici današnjeg protesta ispred Skupštine Crne Gore, na poziv DPS i SDP, SD i LP i Foruma Luča, tražiće povlačenje nedavno usvojenog izmenjenog Zakona o predsedniku i održavnje vanrednih parlamentarnih izbora


U međuvremenu predsednik Crne Gore Milo Ðukanović nije potpisao usvojeni izmenjeni Zakon o predsedniku i vratio ga je Skupštini na ponovo razmatranje. Povlačenje Zakona o predsedniku ranije je zatražila Ðukanovićeva DPS, a u protivnom zapretili su protestima i drugim vaninstitucionalnim delovanjem.


Javno okupljanje je prijavljeno i definisani su program i ciljevi, a protest će snimati MUP. Protest će biti održan pod sloganom "Ima nas" biće održan u 18 sati.

Foto: Tanjug

Milo Đukanović

Iz Foruma slobodnih građana Luča kazali su da je grubo protivustavno delovanje bivše-nove većine u Skupštini dovelo do bližeg povezivanja evropskih i građanskih snaga, predstavnika civilnog sektora i građanskih aktivista.

- Odlučni smo da jasno istupimo kao nosioci aktivnosti koji okupljaju sve koji svojoj državi žele dobro. Niko više nema pravo da ćuti i ostane nem na ustavnu, ekonomsku i socijalnu anarhiju u Crnoj Gori. Pozivamo sve pojedince, grupe građana, udruženja i političke subjekte da iskažu svoj stav i da se uključe u zajedničko vaninstitucionalno i institucionalno delovanje - poručili su iz Luče.

Foto: youtube.com/printscreen

Demonstranti ruše ogradu


Oni su kazali da u Skupštini ne postoji vrednosna većina koja veruje i bori se za evropsku budućnost Crne Gore, a da pravno nasilje iskazano kroz ignorisanje potpuno jasnih ustavnih normi, uzrokuje pravnu nesigurnost građana i društva u celini.

- Duboka društvena podeljenost i ekonomska neizvesnost jedino su što je aktuelna parlamentarna većina prouzrokovala. Pokazalo se da njihovo zlonamerno delovanje neminovno dovodi i do socijalnog, ekonomskog i institucionalnog haosa - naveli su.

Ciljevi okupljanja su, kalali su, izražavanje protesta povodom urušavanja Ustavom utvrđenih normi, jasno istaknutim zahtevom za sprovođenjem prevremenih parlamentarnih izbora kao i povlačenjem iz procedure predloga Zakona o predsedniku.

Potpredsednik DPS-a Jevto Eraković pozvao je građane na mirni protest “protiv urušavanja Crne Gore”.

- Svi na mirni, dostojanstveni protest protiv urušavanja Crne Gore. Za odbranu države i za Crnu Goru u EU. Ima nas i to dosta - poručio je Eraković na Tviteru.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković pozvala je građane da se okupe u utorak ispred Skupštine za “slobodu i čast Crne Gore”.

Foto: Printscreen

Protest u Crnoj Gori

- Protiv izdaje, protiv klero nacionalizma, protiv rušenja Crne Gore, protiv gaženja Ustava! Diži se slobodna i ponosna Crna Goro - navela je ona.

Predsednik Socijaldemokrata Damir Šehović, pozivajući na sutrašnji protest, kazao je da je vakat da Crna Gora zaštiti svoju građansku, sekularnu, antifašističku i evropsku orijentaciju, kojom se vazda s punim pravom ponosila.

- Zato masovno, ali mirno, kulturno i pristojno, kako nam jedino i dolikuje, pokažimo da nas ima više nego dovoljno da sačuvamo ustavni poredak, dostojanstvo države, kao i civilizacijske vrednosti na kojima počiva - poručio je Šehović, preneo je podgorički Dan.

Liberalna partija saopštila je da je Crna Gora u teškom trenutku od čijeg će razrešenja zavisiti sudbina države i društva u narednim decenijama.

- U ovim prelomnim vremenima, zadnju reč moraju imati građani Crne Gore i zato zahtevamo hitne parlamentarne izbore na kojima će se izabrati legetimna i stabilna većina i vlada koja proizilazi iz volje građana. Pozivamo liberale ali i sve građane Crne Gore, posebno one koji trpe posledice urušavanje zdravstva, školstva, finansija i zdravog razuma da zaustave ludilo kojem svedočimo - naveli su iz LP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Knežević Zoran

pre 1 godinu

Nikad ne treba smetnuti sa uma da je Milo Djukanović, vladao poput Cara Bokase u Centralno afričkoj republici, da je imao državnu organizaciju po uzoru na italijansku Kamoru, kao i da će demokratski izabranim vlastima u Crnoj Gori biti veoma teško da počupaju sve žilice tog crnogorkog zla, koje se duboko ukorenilo i danas deluje iz dubokog podzemlja. Od ovog, do skora crnogorskog gospodara i vlasnika celokupne flore i faune može se očekivati sve i svašta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija