• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.11.2022

09:45

CIRKUS U REŽIJI MILA ĐUKANOVIĆA! Protest u Podgorici protiv izmene ZAKONA O PREDSEDNIKU, okupljeni VREĐALI SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU!

printskrin Youtube/al džazira balkan

Balkan

CIRKUS U REŽIJI MILA ĐUKANOVIĆA! Protest u Podgorici protiv izmene ZAKONA O PREDSEDNIKU, okupljeni VREĐALI SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU!

Podeli vest

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici je sinoć održan treći protest pod nazivom "Ima nas" u organizaciji opozicionih stranaka okupljenih oko DPS, na kojem se ponovo skandiralo protiv Srbije i Srpske pravoslavne crkve

Protesti su organizovani protiv usvojenog izmenjenog Zakona o predsedniku i sa zahtevom da se hitno raspišu vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori. Lider DPS i šef crnogorske države Milo Đukanović ponovo nije bio prisutan, a ovog puta je izostala i njegova medijska podrška okupljenima.

Na skupu je bila njegova supruga Lidija, koja je, prenose podgorički mediji, na sebi imala prsluk vredan najmanje 4.300 evra, što je 10 minimalnih zarada, kao i sin Blažo Đukanović. Za razliku od prethodnih okupljanja, prenosi portal podgoričke Adria tv. sinoćnji protest nije bio masovan. Jedan od govornika bila je i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović koja je isticala da je njena majka Srpkinja, ali da i pored toga ona Srpsku pravoslavnu crkvu zove "Crkva Srbije".

Zamerila je i način na koji je ustoličen mitropolit Joanikije na Cetinju u septembru prošle godine. A onda je poručila da se neće Crnom Gorom upravljati sa, kako je kazala, Dedinja i Terazija. Ovaj protest bi, piše portal, mogao da bude poslednji s obzirom da je vrlo verovatno da će DPS glasati za jednog sudiju Ustavog suda, te da će sve sporne odluke biti proverene na ovoj sudskoj instanci.

Upravo je ovo bio ključni razlog za protest, kako bi se spečilo „unižavanje“ Ustava, koji će apsolutno biti zaštićen izborom novih sudija 12. decembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija