• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

07.12.2022

11:08

HAOS NA ULICAMA GRČKE! 10 policajaca povređeno u neredima, u Solunu obračun posle incidenta, leteli Molotovljevi kokteli! (FOTO)

Tanjug/AP

Balkan

HAOS NA ULICAMA GRČKE! 10 policajaca povređeno u neredima, u Solunu obračun posle incidenta, leteli Molotovljevi kokteli! (FOTO)

Podeli vest

U Atini i Solunu održane su demonstracije na godišnjicu ubistva tinejdžera 2008. godine, ali i protest zbog novog incidenta u ponedeljak, u kojem je policajac ranio još jednog tinejdžera

Deset policajaca povređeno je prošle noći u sukobima sa Romima u Menidiju u Grčkoj, čime su nastavljeni incidenti nakon što je policajac u Solunu ranio 16-godišnjeg tinejdžera zbog neplaćanja računa na benziskoj stanici. Istovremeno, u Atini i Solunu su održani protesti na 14-godišnjicu ubistva Aleksisa Grigoropoulosa (16), kojeg je upucao policajac 2008. godine.

Prema ELAS, od 10 povređenih policajaca u Menidiju, šestorica su pogođena različitim predmetima, a četvorica šrapnelima. Romi su se u utorak uveče okupili u Menidiju, zapalili su gume i bacali predmete na prisutne policijske snage. Policija je upotrebila šok bombe i uhapsila dve osobe, javlja Protothema, prenosi Telegraf.

Ranije je grupa Roma blokirala Egaleo, jedno od velikih predgrađa Atine, zbog čega je glavna avenija bila zatvorena nekoliko sati. Romi su postavili barikade paljenjem guma.

 

Od ranog popodneva u utorak, grupa mladih demonstranata, uglavnom Roma, izašla je na ulice u znak protesta zbog ranjavanja tinejdžera u Solunu.

U utorak je u Atini i Solunu došlo do protesta na 14-godišnjicu fatalnog upucavanja 15-godišnjeg  Aleksisa Grigoropoulosa (16), kojeg je ubio policajac 2008. godine. Tinejdžer je upucan u Atini, nakon čega je došlo do najvećih nereda u Grčkoj u decenijama. Demonstranti su u Atini nosili transparente na kojima je na grčkom pisalo "Upucali su ih zato što su Romi".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Strategija celog regiona je provociranje Srbije! Dojučerašnje komšije targetiraju Srbe i traže njihovu satanizaciju!
Live TV

Strategija celog regiona je provociranje Srbije! Dojučerašnje komšije targetiraju Srbe i traže njihovu satanizaciju!

Kabinet srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović uputio je urgentan dopis ministru spoljnih poslova u Savetu ministara BiH, Elmedinu Konakoviću, u kome traže da hitno i bez odlaganja odobre dolazak i prelet helikoptera MUP Srbije da bi pomogao u gašenju požara na području opštine Gacko, te da tako pokaže odgovornost prema ljudskim životima. Ovim povodom gosti "Info jutra" Informer televizije bili su profesor dr Milimir Mučibabić, univerzitetski profesor i analitičar i politikolog Ljuan Koko.

17.07.2024

12:34

Hronika

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo
Kriminalna grupa

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo

Organizatorima i članovima ogranka Balkanskog kartela produžen je pritvor u trajanju do 60 dana, dok je prema osumnjičenom D. Đ. pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, dok je prema osumnjičenima R. R. i V. S. prihvaćeno jemstvo. Ukoliko R. R. i V.S. uplate jemstvo i Višem sudu u Beogradu dostave dokaz o uplati, pritvor će im biti zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, potvrđeno je u Višem sudu u Beogradu.

17.07.2024

17:02

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija