• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2022

19:01

MILO SE HVATA ZA ZADNJU SLAMKU! Strah od gubitka vlasti IZMIČE KONTROLI, Đukanović "NA KOLENIMA" moli EVROPU za pomoć!

Beta/Tanjug/AP/Pixabay/Fotomontaža

Balkan

MILO SE HVATA ZA ZADNJU SLAMKU! Strah od gubitka vlasti IZMIČE KONTROLI, Đukanović "NA KOLENIMA" moli EVROPU za pomoć!

Podeli vest

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ponovio je danas da je Crnoj Gori potrebna pomoć Evropske unije da bi izašla iz duboke institucionalne i političke krize u kojoj se nalazi

Đukanović je novinarima, nakon svečane akademije povodom 50 godina od osnivanja Pravnog fakulteta, rekao da su ministri spoljnih poslova Austrije i Slovenije, Aleksander Šalenberg i Tanja Fajon posetili Crnu Goru zbog problema koji postoje i jako duboke političke i institucionalne krize.

EU od nas očekuje poštovanje onoga što su evropska politička pravila. Crna Gora je to poštovala do pre par godina“, rekao je Đukanović, prenela je agencija Mina.

Kazao je da je Crna Gora najdalje odmakla u pregovorima sa EU, a sada je, kazao je, u situaciji da joj je potrebna pomoć da bi izašla iz krize. On smatra da su poruke Šalenberga i Fajon jasne i da ne predstvaljaju nikakvo preterivanje, niti mešanje, kao i da poštovanje evropskih pravila podrazumeva, te da se nada da će to svi na pravi način razumeti.

„Ako mislimo da nam pripadaju EU vrednosti, onda je jasno da je trebalo da nastavimo onim putem kojim smo išli do 30. avgusta 2020. godine (kada je njegova DPS izgubila vlast u državi posle tri decenije)“, rekao je Đukanović.

On je dodao da Zapadni Balkan ne sme da ima dilemu o opravdanosti daljeg ujedinjena Evrope.

Na pitanje da li veruje da je moguć izbor četvoro sudija Ustavnog suda, on je odgovorio potvrdno i dodao da je to bilo moguće i do sada.

„Postavlja se pitanje da li ćemo u trenutku utvrđivanja liste kandidata i kasnije na glasanju imati odgovoran odnos prema tom važnom pitanju. Nadam se da ćemo uspeti da savladamo 'niske strasti' i da ćemo doći do većine“, kazao je Đukanović, čiji DPS je bojkotovao sednicu Skupštine na čijem dnevnom redu je bilo glasanje za nedostajuće sudije Ustavnog suda.

Na pitanje da komentariše podatak iz juče predstavljenog istraživanja o rejtingu stranaka i političara DEDEM-a, prema kojem bi, ako se kandiduje za predsednika Crne Gore imao sigurnih 24,4 odsto podrške građana, rekao da to nije nešto što ga brine i da nije predmet njegove ozbiljne pažnje.

Trudio se, kaže, da odgovornim ponašanjem zavredi poverenje građana i dodao mu je poslednje što mu pada na pamet da gleda istraživanje i da se nadmeće za dobre ocene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17