• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2022

20:26

MILOV CIRKUS U PODGORICI! Demonstranti traže povlačenje ZAKONA O PREDSEDNIKU, očajnički potez ĐUKANOVIĆA za opstanak na vlasti!

Tanjug/AP

Balkan

MILOV CIRKUS U PODGORICI! Demonstranti traže povlačenje ZAKONA O PREDSEDNIKU, očajnički potez ĐUKANOVIĆA za opstanak na vlasti!

Podeli vest

Na platou ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici počeo je još jednog u nizu protesta u organizaciji pokreta "Ima nas", koji okuplja opozicione stranke predvođene Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića

Đukanović je ranije danas podržao ovo protestno okupljanje, kao i prethodne proteste od kojih je poslednji održan 12. decembra, na dan kada je u parlamentu ponovo izglasan izmenjeni Zakon o predsedniku, ali nijednom nije prisustvovao.

“Podrška večerašnjem mirnom patriotskom okupljanju protiv rušenja ustavnopravnog sistema i konfrontacije s partnerima iz evropske i evroatlantske zajednice”, napisao je Đukanović na Tviteru.

Učesnici protesta traže opoziv izmenjenog Zakona o predsedniku, koji je Đukanović potpisao iako je, kako smatra, protivustavan, organizaciju vanrednih izbora, dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda i protiv su priključivanja Crne Gore Inicijativi Otvoreni Balkan.

Skupu prisustvuju funkcioneri i poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) među kojima su funkcioneri i poslanici Jevto Eraković, Aleksandar Bogdanović, Luiđ Škrelja, Andrija Nikolić, Danijel Živković i drugi.

Učesnici su na protest došli iz više crnogorskih gradova organizovanim prevozom i automobilima. Oni nose zastave Crne Gore, Evropske unije, SAD i Ukrajine. Nose i transparente na kojima piše: "Ima nas", "Ne damo te, Crna Goro", "Nema više izbora, idemo na izbore"; "Za Crnu Goru, za EU". Ispred zgrade parlamenta i na podgoričkim ulicama uočljivo je prisustvo pojačanih snaga policije.

Policija je najavila da će snimati protest, nakon kojeg će učesnici prošetati Podgoricom, do sedišta Delegacije Evropske unije. Na prošlom protestu bilo je incidenata, bačen je suzavac, a nekoliko učesnika je bilo pritvoreno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Jednom rečju, prosto rečeno, na protestima učestvuju fašisti odnosno ustaše! Baš "lepo"!

nikada necete u eu gamadi

pre 1 godinu

Srpski fašisti se petljaju u svaku zemlju u susjedstvu ali uvjek debeli izbube i bježu kao pacovi, Poturad zaostala

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija