• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

09.01.2023

11:56

"BIĆE POSLEDICA!" Šmit preti vlastima Srpske zbog proslave Dana Republike!

Tanjug

Balkan

"BIĆE POSLEDICA!" Šmit preti vlastima Srpske zbog proslave Dana Republike!

Podeli vest

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, koji u Republici Srpskoj nije priznat jer je imenovan bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN, izjavio je danas da postupci i aktivnosti vlasti Srpske mogu imati posledice, zbog obeležavanja Dana Republike, 9. januara


Šmit je saopštio da učešće i prisustvo javnih službenika u takvim proslavama predstavlja očito nepoštovanje Ustava BiH, kao i otvoreno nepoštovanje ovlašćenja i odluka Ustavnog suda BiH koje su konačne i obavezujuće.

"Obaveza je svih, a pre svega predstavnika izvršnih, zakonodavnih i sudskih organa u BiH, da se ponašaju u skladu sa ustavnim i zakonskim poretkom zemlje i da se suzdrže od aktivnosti koje podrivaju izgradnju poverenja i nespojive su sa evropskim vrednostima inkluzije, tolerancije, pravde, solidarnosti i nediskriminacije", naveo je Šmit, saopšteno je i njegove Kancelarije (OHR).

Navode da će Šmit nastaviti da radi na zaštiti Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 1 godinu

AJ covece idi kuci, ne zagadjuj vazduh po tudjim drzavama. Navikli Smitici da naredjuju pa mosle BIH im pripada.Sacekajmo da Rusi zavrse ono za sta se bore pa ce Svabe u okviri svoje drzave praviti kolonije.

Romi

pre 1 godinu

Obiljezavanjem godisnjice RS Srbi ne rade nista lose niti ugrozavaju nekog.Srbi se ne protive drugim narodima u protektoratu BiH da oni slave sta god hoce.Trebaju se postovati odluke ustavnog suda ali svi ne samo Srbi à da bi se postovale te odluke sud mora biti legalan i nepristrasan.O Smitu ne treba ni polemisati jer da bi mogao obavljati funkciju treba imati saglasnost SB UN à on to nema.

Rade R

pre 1 godinu

"Gospodin visoki" umislilo da je BiH nemački protektorat!

vasilije

pre 1 godinu

Pojma nemam koje ta spodoba niti mj je jasno sta on prica i o cemu on prica.

Žigolo

pre 1 godinu

Neviđeno licemerje - nekakav samozvani "visoki predstavnik", kojeg nije postavio UN kako je utvrđeno i obavezno po rezolucijama UN i Dejtonskom sporazumu, ima obraza da popuje nekakvom poštavanju "ustava" koji on i njegov prethodnik menjaju kako im se ćefne? Treba najuriti te fašiste nazad u Nemačku pa neka tamo izigravaju velike političare.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija