• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2023

17:19

"DIVLJACI JOSIPA BROZA!" Evroposlanik ŽESTOKO izvređao MAKEDONCE, zatražio od EU zabranu ČLANSTVA - "MESTO IM JE SA SEVERNOM KOREJOM!"

Balkan

"DIVLJACI JOSIPA BROZA!" Evroposlanik ŽESTOKO izvređao MAKEDONCE, zatražio od EU zabranu ČLANSTVA - "MESTO IM JE SA SEVERNOM KOREJOM!"

Podeli vest

Bugarski evroposlanik Angel Džambaski iz grupe Evropskih konzervativaca i reformista, oglasio se danas izjavom da je "Makedonija bila i jeste bugarska", a da su Makedonci divljaci koje, kako je rekao, ne treba pustiti u Evropsku uniju

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski predložio zabranu ulaska u ovu zemlju za Džambaskog, što je očito razbesnelo bugarskog evroposlanika, pišu skopski mediji.

On je Pendarovskom poručio da zabranom neće izbrisati istorijsku istinu, da je "Makedonija bugarska, a Severna Makedonija tvorevina Josipa Broza Tita".

"Istorijska istina je takva, Makedonija je istorijski bugarska a Makedonija bugarska, Severna Makedonija je druga stvar. Da, Makedonija je bugarska, baš me briga šta titoisti misle, Makedonija je bugarska, bila je i biće, istorijski i, naravno, politički. Zato štitimo Bugare, vraćamo veto i ne puštamo te divljake u Evropsku uniju. Živela Bugarska", kaže Džambaski, preneo je skopski portal Alfa.

Čovek koji se, kako se navodi, suočava sa statusom persona non grata u Makedoniji kaže da je vlast u ovoj zemlji bila "genocidna i antibugarska".

Prema njegovim rečima, mesto im nije u Evropskoj uniji, već u savezu sa Severnom Korejom i drugim sličnim zemljama.

"Vlada u toj zemlji, Republici Severnoj Makedoniji, je antibugarska, genocidna, podržava i podstiče etničko nasilje, etničko čišćenje, nije joj mesto u Evropskoj uniji. Mesto te države je u nekoj vrsti saveza sa Severnom Korejom i drugim sličnim diktatorskim državama u kojima se juri neki od građana zarad njihovog nacionalnog samoopredeljenja", kazaoje Džambaski.

Pendarovski je na sednici Saveta bezbednosti predložio da se Džambaskom i još nekolicini bugarskih nacionalista, koji su najavili da će doći u Skoplje na proslavu rođendana Goce Delčeva, zabrani ulazak u Makedoniju. U Ministarstvu spoljnih poslova Severne Makedonije još nema odgovora da li će postupiti po predlogu Pendarovskog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boban

pre 1 godinu

A jel to onaj isti sto kaze da je i cela istocna i juzna Srbija sa Nisem bugarska teritorija.... ma ajde ko njega zarezuje, uvek je bilo i bice politicara-budala....

zora

pre 1 godinu

Neki od vas gospodu nebi zasluzili ni cipele da ciste Brozu da je ziv. Nevidite kako ste svi jadni i da nevredite ni pisljiva boba. Danas u svetu nema sposobnih ljudi, optereceni su svojom seksualnoscu i neznaju kako u javnost izaci sa tom"velikom tajnom", kao da svet nezna ko ga vodi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija